Ministar Momirović obišao radove u tunelu Laz: Radiće se u tri smene, 24 sata dnevno

11.02.2021

07:53

0

Izvođač radova je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara

Ministar Momirović obišao radove u tunelu Laz: Radiće se u tri smene, 24 sata dnevno
Copyright RINA

Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je radove na izgradnji tuinela Laz na deonici auto-puta od Preljine do Požege. Ovo je treća poseta od kad je Momirović preuzeo mandat, a radovi su maksimalno ubrzani kako bi saobraćaj bio pušten po predviđenom roku.

– Ovo je deonica koju sam do sada najviše puta posetio, jer je jedna od najvažnijih u Srbiji. Ovaj pravac dug 30 kilometara sa dva najduža tunela i puno mostava je među najzahtevnijim. Ulažemo maksimalne napore da to bude gotovo do Svetog Nikole, a to je moguće ako se radi u tri smene, 24 sata dnevno – rekao je Momirović.

Tomislav Momirović RINA

On je istakao da je autoput od Čačka do Beograda do pre samo deset godina bio san, koji se sada, na radost svih građana konačno ostvaruje.

– Imamo odličnu saradnju sa kineskim partnerima i Putevima Srbije. Na jednoj cevi radi po 60 ljudi, a radovi se vrše na četiri mesta. Kada sve bude završeno imaćemo dva najduža tunela u Srbiji. Kad bude ova deonica puštena u saobraćaj to nam daje osnovu da nastavimo sa izgradnjom ostalih saobraćajnica ka Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U ovim teškim okolnostima mi kao zemlja idemo napred – izjavio je ministar.

RINA

Na tunelu Laz do sada je sa ulazne strane prokopano je ukupno 507 metara desne i 513 metara leve cevi, dok je sa izlazne strane prokopano 150 metara desne i 145 metara leve cevi. Na iskopovanju cevi izdvojili su se manji problemi oko kosina, a još zahtevniji poduhvat je iskopavanje tunela Munjino brdo.

Izvođač radova na ovoj deonici auto-puta od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a ukupna vrednost investicije je 523 miliona američkih dolara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike