Zaseoci u leskovačkom kraju mesec dana u mraku: Kvar se sanira, a meštani struju nadomeštaju agregatima

11.02.2021

08:05 >> 08:25

0

Krizni štab nije ukinuo vanrednu situaciju od vremenskih nepogoda, pošto su meteorolozi najavili hladne dane i nove padavine u narednom periodu

Zaseoci u leskovačkom kraju mesec dana u mraku: Kvar se sanira, a meštani struju nadomeštaju agregatima
Copyright RINA

Zaseoci Bežište, Novkov Rid, Crveni Breg i Ravni Del i dalje su bez električne energije, a meštani tih sela nestanak struje pokušavaju da nadomeste agregatima koji su im dostavljeni, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sednici Kriznog štaba.

– Ekipe su i dalje na terenu, trebalo bi da napajanje struje bez prekida dobiju stanovnici Ravnog Dela, dok smo u ostalim selima koja su bez struje obezbedili agregate. Naporno se radilo na otklanjanju svih problema usled vremenskih nepogoda – rekao je Cvetanović.

Pročitajte još

Gradonačelnik je ponovio da su komisije za procenu štete poplavljenog zemljišta i stambenih objekata i dalje na terenu, a da će po okončanju njihovog rada javnost biti blagovremeno obaveštena o šteti koja je naneta, ali i o sanaciji.

Ipak, Krizni štab nije ukinuo vanrednu situaciju od vremenskih nepogoda, pošto su meteorolozi najavili hladne dane i nove padavine u narednom periodu.

Podsetimo, obilne padavine i vremenske nepogode pogodile su Jablanički okrug u noći između 10. i 11. janura, a pored izlivanja manjih reka i potoka, velike probleme su imali i stanovnici planinskih sela, ali sa strujom. Vanredna situacija je uvedena 11. januara i ostaje na snazi do daljeg.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike