Zlatibor će za predstojeće praznike biti "pun kao šibica": Očekuje se dolazak oko 30.000 gostiju, traži se mesto više

11.02.2021

14:32 >> 14:34

0

Kao destinacija smo spremni za sve turiste, svi lokaliteti rade, smeštaji su uveliko bukirani - kaže direktor TO Zlatibor

Zlatibor će za predstojeće praznike biti "pun kao šibica": Očekuje se dolazak oko 30.000 gostiju, traži se mesto više
Copyright Foto: RINA

Pred većinom Srba su neradni dani, a predstojeće praznike mnogi će dočekati na Zlatiboru. Kapaciteti na ovaj planini su već popunjeni, traži se mesto više, a očekuje se dolazak oko 30.000 gostiju.

– Popunjenost Zlatibora meri se sa Novom godinom, a znamo da je to neki pik posete. Kao destinacija smo spremni za sve turiste, svi lokaliteti rade, smeštaji su uveliko bukirani. S obzirom da je zimski raspust iza nas i taj pik zimske turističke sezone, ovo dođe kao produžetak jer su turisti i dalje, u velikom broju prisutni kod nas – Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Planina Zlatibor već godinama unazad izdvaja se kao top turistička destinacija, koja posetiocima nudi brojne sadržaje. Ski sezona u centru Tornik je u punom jeku, a u funkciji su staze prilagođene svim uzrastima i skijaškim nivoima.

Foto: RINA

– Za razliku od drugih turističkih centara, poznati smo po tome što pored skijanja imamo pregršt atrakcija koje turisti mogu da posete. Ono čime se ponosimo je staro selo Sirogojno, Stopića pećina, vodopad Gostilje, ali i tematsko naselje “El paso siti” poznatije kao “kaubojski grad”. Turisti imaju sve više interesovanja za aktivniji odmor kao što su pešačenje, vožnja bicikla, kvadova, pojavili su se i novi lokaliteti, a na lokalnoj samoupravi je da ih valorizuje i da ih stavimo u turističku mapu – ističe Živanović.

Foto: RINA

Prilikom posete Zlatiboru neizbežna je vožnja Gold Godnolom koja je oborila sve rekorde posećenosti. Do sada se najdužom gondolom na svetu provozalo preko 30.000 ljudi. U ovu investiciju je uloženo 13 miliona evra, a zbog velike zainteresovanosti u lokalnoj samoupravi očekuju da će se čitav ovaj projekat otplatiti za samo godinu dana, što je mimo svih očekivanja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike