Vodostaji tri reke u manjem opadanju: Na snazi je redovna odbrana od poplava

18.02.2021

15:32

0

Ukupna dužina deonica na kojima se sprovodi vanredna odbrana od poplava je 30,16 kilometara

Vodostaji tri reke u manjem opadanju: Na snazi je redovna odbrana od poplava
Copyright Foto: RINA

Vodostaji na Dunavu, Savi i Velikoj Moravi su u manjem opadanju, sa tendencijom stagnacije, objavilo je javno preduzeće “Srbijavode”.

Usled porasta vodostaja Dunava u Smederevu stekli su se uslovi za uvođenje redovne odbrane od poplava na vodnoj jedinici “Dunav- Smederevo”, na sektoru “D Ð.2.7”.

Redovna odbrana od polava sprovodi se na i vodnim jedinicama “Dunav-Smederevo” deonica D.3, “Pančevčki rit” deonica D.6, kao i na gornjem delu sliva na Vodnoj jedinici “Sava-Šabac”.

Na melioracionom području vodne jedinice “Pančevacki rit” na kanalskoj mreži dužine 689 kilometara na snazi je redovna odbrana od poplava od unutrašnjih voda, dok se vanredna odbrana sprovodi na podrucju Donjeg Dunava na vodnoj jedinici “Dunav-Smederevo” u dužini od dva kilometra.

Pročitajte još

Na osnovu aktuelne hidrološke situacije usled opadanja vodostaja reka Lim i Sava ukida se vanredna odbrana od poplava na vodnoj jedinici “Lim-Prijepolje” i redovna odbrana na vodnim jedinicama “Beograd”, sektori S.1, S.3 i “Sava-Šabac”, na području grada Šapca.

Vanredna odbrana od poplava i dalje se sprovodi na vodnim jedinicama: “Drina- Loznica”, “Lim- Prijepolje” na teritoriji opštine Sjenica, “Kolubara- Lazarevac”, “Južna Morava- Vranje”, “Zapadna Morava- Kruševac”.

Ukupna dužina deonica na kojima se sprovodi vanredna odbrana od poplava je 30,16 kilometara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike