Preminuo Mika Tambura: Srpski muzičar i urednik izgubio bitku sa koronavirusom

03.12.2020

12:16 >> 12:54

0

Poznavaoci niških kulturnih prilika svedoče da je doprinos Jovanovića niškom kultrnom životu bio ogroman i nemerljiv

Preminuo Mika Tambura: Srpski muzičar i urednik izgubio bitku sa koronavirusom
Copyright Printscreen/Youtube

Mika Tambura, osnivač grupe “Lutajuća srca”, višegodišnji urednik na RTV Belami i poznati kulturni radnik, preminuo je noćas posle kraće bolesti u 69. godini od posledica koronavirusa.

Vest da je u bolnici zbog problema s plućima zabrinula je i uznemirila veliki broj njegovih prijatelja u Nišu. Skoro nedelju dana, svi su gajili nadu da će Mika uspeti da pobedi bolest, ali su se nade raspršile prethodne noći, kada je objavljeno da je preminuo, uprkos svim naporima lekara.

Pročitajte još:

IN MEMORIAM: Preminula legenda Partizana Mirko Petrović 

Miroljub Jovanović je rođen 21. maja 1951. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu zaštite na radu.

Na mesto urednika muzičko-zabavnog programa u Domu kulture „Josip Kolumbo“ došao je 1974, a 1978. postaje direktor. Godine 1986. izabran je za pomoćnika upravnika niškog Narodnog pozorišta. Skoro 30 godina proveo je u medijima, od 1993. kada je bio glavni i odgovorni urednik prve privatne radio stanice u Nišu, Belami radija.

U ranoj mladosti osnovao je grupu “Lutajuca srca“, koja je ove godine obeležila 50 godina rada. S pesmom „Još malo“, koja je postala evergrin, pobedili su na festivalu u Subotici, posle čega su se nizali uspesi i nagrade na festivalima u Sarajevu i Zagrebu. Grupa je 1974. na Festivalu u Bremenu bila jedini predstavnik Jugoslavije.

Poznavaoci niških kulturnih prilika svedoče da je doprinos Jovanovića niškom kultrnom životu bio ogroman i nemerljiv.

Bio je dugogodišnji organizator Filmskih susreta i Horskih svečanosti, ali i jedan od osnivača Niških muzičkih svečanosti, galerije Niškog kulturnog centra, kao i organizator Festivala “Savremeni srpski film u Beču“.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike