Uređivanje gradskog jezgra u Priboju: Grad na Limu dobija nove ulice i trotoare

28.02.2021

13:14 >> 13:31

0

Autor: Jovana Vrećo

Radovi bi trebalo da budu završeni za nekoliko dana

Uređivanje gradskog jezgra u Priboju: Grad na Limu dobija nove ulice i trotoare
Copyright RINA

Vremenski uslovi u februaru pogodovali su za nastavak započetih građevinskih aktivnosti u gradu na Limu. Radnici „Puteva Užice“ nastavili radove na popločavanju trotoara pored železničke stanice u Starom Priboju.

Krajem godine, postavljeni su novi ivičnjaci i afaltiran je oštećeni deo kolovoza na regionalnom putu Priboj – Bistrica.

Trotoari su širine od 2 do 3,5 metara, a ukupna dužina koja se rekonstruiše je oko 250 metara. Radovi bi trebalo da budu završeni za nekoliko dana, a sredstva su obezbeđena u budžetu Opštine Priboj.

Umesto propalog asfaltnog sloja, sada se postavljaju behaton ploče, koje će jezgru starog Priboja, dati novi sjaj, a sve u kontekstu kompletnog sređivanja ovog dela grada, gde okosnicu čini nekadašnji hotel Priboj, sada rekonstruisan u hotel „Terme 36.6“, u koji privatni investitor ulaže oko tri miliona evra.

Pročitajte još:

Uz već rekonstruisan deo Proleterske ulice sa novim trotoarima, pored taksi štanda, urađene su nove fasade zgrada baš u ovom delu grada i započeta je rekonstrukcija glavne ulice, koja će nakon kompletne zamene vodovodne i kanalizacione mreže, u potpunosti biti popločana, i kolovoz i trotoari.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike