Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo

01.03.2021

15:14 >> 14:57

0

Autor: Jovana Vrećo

Ministarstvo će, kako je ministar najavio, podržati napor lokalnih samouprava za kupovinu kuća na selu

Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo
Copyright Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, istakao je tokom današnjeg radnog sastanka sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem, da je Servis za roditeljstvo koje finansira ovaj grad, izuzetan primer podrške mladim roditeljima, koji bi mogao da se primenjuje i u drugim lokalnim samoupravama.

Servis za roditeljstvo u Somboru opslužuje 50 porodica, odnosno 255 korisnika, a dostupan je ukoliko su oba roditelja zaposlena i imaju dvoje ili više dece do 15 godina starosti. Servis podrazumeva, besplatne usluge pomoći u kući vezane za odgajanje dece, pranje i peglanje…

Grad Sombor finansira komunalne i troškove radne snage.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

-Pored Servisa za roditeljstvo, finansiranja vantelesne oplodnje ili pomoći nezaposlenim porodicama, Sombor može da se pohvali i vrtićem u seoskoj sredini. Za sada radi jedan, a u planu je otvaranje još jednog – rekao je gradonačelnik Ratković.

On je dodao da se Sombor oslanja na ulaganje u poljoprivredu, u osnivanje agro -biznis centara i osnivanje poljopivrednih zadruga.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarstvo će, prema rečima ministra Dmitrovića, podržati napor lokalnih samouprava za kupovinu kuća na selu. U saradanji sa ostalim ministarstvima u Vladi Srbije, nastojaće da se mladim bračnim parovima omogući zasnivanje porodice uz mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa u ruralnim područjima.

Današnjem sastanku u Somboru prisutvovali su državna sekretarka u Minisrarstvu za porodicu i demografiju Milka Milovanović Minić, Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika Sombora, kao i Darko Smiljanić član Gradskog veća za socijalnu zaštitu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike