Država ulaže u opštinu Bujanovac: Grade se fabrika za preradu otpadnih voda i nova kanalizaciona mreža

15.03.2021

14:09 >> 13:53

0

Autor: Jovana Vrećo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je održao sastanak sa predsednikom te opštine

Država ulaže u opštinu Bujanovac: Grade se fabrika za preradu otpadnih voda i nova kanalizaciona mreža
Copyright RINA/ MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović održao je sastanak sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem na kome su razgovarali o realizaciji projekta “Čista Srbija” i izgradnji kanalizacione mreže u ovoj važnoj opštini na jugu Srbije.

Ministar Momirović je istakao je da opština Bujanovac, jedna od 65 opština u Srbiji koja je ušla u program “Čista Srbija” i time otvorila mogućnost konkurisanja za sredstva koja će ulagati u regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže.

– Za opštinu Bujanovac predviđena je investicija od 31 miliona evra, koja će pokriti izgradnju 50 km kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda za 40 000 stanovnika – naveo je ministar Momirović.

Predsednik opštine Nagip Arifi izrazio je zadovoljstvo pozivom ministra Momirovića na sastanak, kako bi se stvorili uslovi za zajednički rad na unapređenju kvaliteta života stanovnika opštine Bujanovac, važnog komunikacionog i društvenog centra na jugu Srbije.

Pročitajte još:

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su nedavno komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji. Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike