Odlična vest za decu Kosjerića: Proširuje se vrtić u ovoj opštini, nijedan mališan sada neće biti „ispod crte“

22.03.2021

18:58 >> 17:38

0

Autor: Jovana Vrećo

Na ovaj način se rešava dugogodišnji problem roditelja sa teritorije ove opštine

Odlična vest za decu Kosjerića: Proširuje se vrtić u ovoj opštini, nijedan mališan sada neće biti „ispod crte“
Copyright RINA

Odlukom o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Opštini Kosjerić su odobrena sredstva u iznosu od 9 miliona dinara za adaptaciju dve učionice i hodnika na spratu predškolske ustanove “Olga Grbić”.

Adaptacijom ovog prostora ukida se lista čekanja za mesto u vrtiću, i na taj način rešava se dugogodišnji problem roditelja sa teritorije ove opštine.

RINA

– Realizacija ovog projekta prepoznata je kao ona od velikog značaja. MDULS opredelilo je devet miliona dinara za tu namenu. Osim što više neće biti liste čekanja i svako dete će imati svoje mesto u predškolskoj ustanovi, dobiće se i više prostora za njihovu aktivnost, olakšati posao zaposlenima, ali i otvoriti mogućnost za nova radna mesta – rekla je Marija Obradović ministarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prilikom posete Kojseriću.

RINA

Ona je istakla da je lokalnim samoupravama iz Budžetskog fonda bilo dostupno 460 miliona dinara, i da je bilo jako teško odlučiti koji projekti će biti finansirani na taj način.

– Raduje me vidno buđenje gradova i opština, shvataju koliko je apliciranje kroz projekte važno. Najčešće se novac koristi za realizaciju infrastrukturnih ciljeva, zatim digatilizaciju u opštinama, finansiraju se sportske, kulturne i sportske manifestacije i otklanjaju posledice elementarnih nepogoda – istakla je Marija Obradović.

Pročitajte još:

U decembru prošle godine Opština Kojserić potpisala je ugovor i za realizcaiju Jedinstvenog upravnog mesta koje dodatno obrzava obavljanje svih adminstrativnih poslova, a sada se radi i revizija kako bi bila izgrađena rampa za nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike