Novcem švajcarske vlade osnažuju se žene širom Srbije: Nova Varoš, pored još 28 lokalnih samouprava, dobila novčana sredstva

06.12.2020

09:58 >> 11:32

0

Autor: Jovana Vrećo

Direktnu korist od ovih projekata će imati više od 5.000 građanki i građana

Novcem švajcarske vlade osnažuju se žene širom Srbije: Nova Varoš, pored još 28 lokalnih samouprava, dobila novčana sredstva
Copyright RINA

Program Swiss PRO je u okviru javnog poziva „Da ravnopravnost postane stvarnost” podržao 28 lokalnih samouprava u Srbiji da realizuju projekte koji imaju za cilj osnaživanje mehanizama za rodnu ravnopravnost.

Direktnu korist od ovih projekata će imati više od 5.000 građanki i građana. Podršku za jačanje rodne ravnopravnosti dobila je i opština Nova Varoš.

Uz podršku Vlade Švajcarske vrednu više od 90.000 evra i doprinos lokalnih samouprava u iznosu od 25.000 evra biće realizovane aktivnosti koje doprinose povećanju učešća žena u procesu donošenja odluka, unapređenju položaja žena u lokalnoj zajednici, naročito žena na selu i pripadnica ranjivih grupa, kao i ekonomskom osnaživanju, zdravlju žena i borbi protiv rodno zasnovanog nasilja.

Projekti su usmereni i na promociju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, kao i na unapređenje kompetencija lokalnih mehanizama.

Podršku za jačanje rodne ravnopravnosti dobile su sledeće lokalne samouprave: Aranđelovac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bujanovac, Bojnik, Dimitrovgrad, Golubac, Ivanjica, Knić, Kosjerić, Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Ljubovija, Medveđa, Niš, Nova Varoš, Pirot, Rača, Raška, Sokobanja, Svrljig, Topola, Ćićevac, Ćuprija, Vladimirci i Zaječar, a korisnici projekata biće i stanovnici Čajetine i Vlasotinca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike