Rizikovao zdravlje studenata da ostvari milionsku zaradu: "Korona skijanje" kao unosan posao!

05.04.2021

17:25

0

Autor: J.B.O.

Pretpostavlja se da je profit višemilionski

Rizikovao zdravlje studenata da ostvari milionsku zaradu: "Korona skijanje" kao unosan posao!
Copyright Zoran Milošević/Printscreen/Youtube

Dok je u decembru prošle godine Krizni štab brojao zaražene koronavirusom i predlagao mere, a većina studenata Univerziteta u Novom Sadu brojala sate provedene na online nastavi, resorni sekratar dr Zoran Milošević je pozivao na skijanje i brojao milione.

Da prihodi od privatne Visoke škole za uslužni biznis, čiji je stvarni vlasnik dr Zoran Milošević, ne zadovoljavaju ogromne apetite govori i spremnost pokrajinskog sekretara da u jeku pandemije koronavirusa organizuje skijanje za studente na Kopaoniku, i rizikujući zdravlje studenata ostvari milionsku zaradu.

Naime, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u prethodne tri godine izdvojio preko 23.000.000 dinara za realizaciju projekta “Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata“ popularno nazvanog “Skijanje na Kopaoniku”.

Kako je ukupna cena za učešće na skijanju iznosila 47.000 dinara po studentu, od kojih je Pokrajinski sekretarijat sufinansirao 23.000 dinara po studentu ,a ostatak od 24.000 dinara fakulteti ili studenti lično, procenjuje se da je zarada višemilionska te da ne čudi spremnost prof. Miloševića da izloži studente riziku od zaraze koronavirusom.

U prilog ovome govori i činjenica da je Univerzitetski sportski savez Novog Sada, kao prvobitni organizator projekta, zbog pandemije odbio organizaciju skijanja a Pokrajinski sekretarijat planirana finansijska sredstva i organizaciju događaja preusmerio na Studentsku asocijaciju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koja je “pod kontrolom“ pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića.

Kao zahvalnost za preuzimanje organizacije skijanja, prof. Milošević dodeljuje Studentskoj asocijaciji Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dodatna sredstva za realizaciju drugih aktivnosti, a predsedniku Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada, Marku Gušiću se “zahvaljuje” otkazom ugovora o radu na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Da je plan bogaćenja pažljivo smišljen govori činjenica da se za identičan projekat koji se realizuje u dva termina, zimskom i letnjem semestru, sredstva Pokrajinskog sekretarijata dodeljuju dva puta godišnje, a sve sa ciljem izbegavanja kontrole trošenja sredstava od strane Pokrajinskog pravobranilaštva.

Pročitajte još:

Očigledno je da je pokrajinski sekretar dr Zoran Milošević “utabao staze“ bogaćenja i usavršio mehanizme pritisaka na akademsku zajednicu.

Postavlja se pitanje da li će nadležne institucije reagovati, a prof. Milošević biti pozvan na odgovornost, pa makar i onu političku i moralnu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike