Vozni park Novog Sada proširen za 29 autobusa: U ovom gradu uskoro i prva električna vozila

07.04.2021

10:43 >> 10:53

0

Ova investicija realizovana je kroz kreditnu liniju Evropske banke za obnovu i razvoj vrednu sedam miliona evra, a Grad je iz budžeta izdvojio tri milijarde di

Vozni park Novog Sada proširen za 29 autobusa: U ovom gradu uskoro i prva električna vozila
Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas vozni park Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća “Novi Sad” koji je obnovljen novim autobusima.

Uz ovih novih 29 i 71 autobus kupljen prošle godine, gradski prevoznik ima stotinu novih vozila. Novi autobusi su na CNG pogon, a tehnički i vizuelno su isti kao i oni iz prethodne nabavke.

Vučević je istakao da vozila imaju ugrađenu klimu, platformu za osobe sa invaliditetom i mesto za invalidska kolica.

Tanjug/Jaroslav Pap

– Ova investicija realizovana je kroz kreditnu liniju Evropske banke za obnovu i razvoj vrednu sedam miliona evra, a Grad Novi Sad je iz budžeta izdvojio tri milijarde dinara za nabavku 100 vozila u protekle dve godine – rekao je Vučević.

Direktor JGSP “Novi Sad” Ivan Radojičić rekao je da je nabavkom novih 100 vozila sistem javnog prevoza na teritoriji Grada Novog Sada dignut na viši nivo.

– Naši sugrađani imaju priliku da se voze u bezbednijim, ekološki modernijim i komfornijim vozilima. Sa aspekta preduzeća izuzetno nam je važno i da su sva nova vozila na prirodni komprimovani gas što omogućava uštedu od preko 20 miliona dinara mesečno. To je bitno u vreme pandemije jer u ovim uslovima kada autobusi prevoze isti broj kilometara, ali voze upola manje putnika, preduzeće gubi oko 100 miliona dinara prihoda – rekao je Radojičić.

Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik Vučević najavio je i kupovinu prvih deset električnih vozila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike