Eksplozija u Užicu: Sumnja se da je iscureo gas, jedna osoba teže povređena

09.12.2020

09:01

0

Stanari zgrade u kojoj se dogodio incident kažu da su već nedeljama unazad osećali čudan miris i da su se žalili nadležnima, ali da oni slučaj nisu reši

Eksplozija u Užicu: Sumnja se da je iscureo gas, jedna osoba teže povređena
Copyright Foto: RINA

Nakon eksplozije u Užicu, zbog sumnje da je u pitanju gas, dotok je isključen svim korisnicima, među kojima su i kovid bolnica i dva vrtića. Slučaj je upućen tužilaštvu, a ko je kriv i šta je eksplodiralo još uvek se sa sigurnošću ne zna.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je gas ispod zemlje procureo iz gasovoda, ušao u kanalizacionu mrežu i tako dospeo do stanova gde se desila eksplozija, a koji uopšte i nemaju priključak.

– Inspektori su uradili uviđaj i svoj izveštaj predali tužilaštvu, a gradsko rukovodstvo je uradilo sve što je u njegovoj ingerenciji. Imali smo hitan sastanak i ono što je najvažnije jeste da se locira mesto gde curi gas, dok to ne bude otkriveno dotok se neće pustiti – rekla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević.

Pročitajte još: Užice godinama u samom vrhu po zagađenosti vazduha, nadležni najavljuju veća ulaganja za rešavanje tog problema

U eksploziji u ulici Miloša Obrenovića, teže je povređena Dragana Žeravčić koja je zadobila opekotine trećeg stepena i prebačena je na lečenje u Beograd, dok je troje ljudi lakše povređeno. Samo pukim slučajem niko nije nastradao.

Foto: RINA

Stanari ove zgrade kažu da su već nedeljama unazad osećali čudan miris i da su se žalili nadležnima, ali da oni slučaj nisu rešili.

– Rekli sa da je u pitanju neka kiselina i da samo provetravamo prozore – kaže jedan od stanara.

Iz preduzeća “Užice gas” čije je osnivač grad Užice, kažu da je prijava od strane građana stigla 21. novembra, a da su radovi na lociranju kvara krenuli dan pre eksplozije i da gas na ovom kraku nije bio isključen.

Foto: RINA

– Mreža koja prolazi trotoarom ulice u kojoj se dogodila eksplozija, dugačka je 500 metara i u fukkciji je 10 godina. Metan je registrovan u kanalizaciji i ventilaciji zgrada koje su nadograđivane, ali ne u velikim količinama. Ne možemo još sa potpunom sigurnošću da kažemo da je gas iscureo iz gasovoda, pokušaćemo to da utvrdimo što pre – rekao je Danilo Stanković, predstavnik „Užice gasa“.

Pročitajte još: Bravo za Užice: Umesto za novogodišnju rasvetu, novac se izdvaja za bolesnu decu

Započeli su radovi na rekosntrukciji oštećenih stanova, koje izvode užička javna preduzeća.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike