Prvo bogusluženje na Vaskrs: Užice dobija novi Hram Pokrova Presvete Bogorodice

30.04.2021

09:18 >> 11:18

0

Ponoćna liturgija počeće u ponoć, a druga na dan Vaskrsa u devet časova ujutru

Prvo bogusluženje na Vaskrs: Užice dobija novi Hram Pokrova Presvete Bogorodice
Copyright RINA

U novom Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Krčagovu za najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs počeće bogosluženje, najavio je sveštenik Ivan Despić.

– Naš grad ove godine proslavlja velike jubileje, Crkva Svetog Marka obeležava 300 godina postojanja, a crkva Staparska posvećena Arhangelu Gavrilu proslavlja 200 godina postojanja, pa nije slučajno ni da Gospod uredi da u ovoj godini započne bogosluženje u prvom hramu izgrađenom posle 170 godina. Zaista velika radost nas sveštenika, verujućeg naroda i svih saradnika jeste što ćemo baš u ovom hramu ove godine slaviti ime božije – kazao je Despić.

Ponoćna liturgija počeće u ponoć, a druga na dan Vaskrsa u devet časova ujutru.

– Svakako zahvalni smo i blagodarni našem Vladici Justinu koji je blagoslovio ovaj čin, ali i svim ljudima koji su se trudili da hram izgradimo, državi, gradu, predsedniku Građevinskog odbora ministru Nikoli Selakoviću i svim njegovim saradnicima, privrednicima i pojedincima koji su na taj način ugradili sebe u ovaj hram. Ništa nam drugo ne preostaje nego da u ovaj hram dolazimo i ispunimo ga jer tek tada Presveta Bogorodica biće srećna što se u njenom hramu slavi ime Gospoda – dodao je on.

“I mi u Gradu srećni smo što će posle četiri godine od početka izgradnje hrama prva liturgija biti služena na Vaskrs”, kaže Nikola Maksimović direktor JP Užice Razvoj i član Građevinskog odbora.

Inače Grad je donirao parcelu na kojoj je crkva izgrađena i pružio podršku u izradi projektno tehničke dokumentacije i urbanističkog projekta.

– Nakon toga smo pratili i podržavali i ostale radove. Objekat je ukrovljen, urađena je fasada i u toku je parterno uređenje. U narednom periodu Grad će pomoći u izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, gasovoda, puta i podnog grejanja – rekao Maksimović.

Očekivanja su da će u narednih par godina ovaj objekat u potpunosti biti završen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike