Od naredne grejne sezone topliji radijatori u Priboju: Savremena gradska toplana biće izgrađena do oktobra sledeće godine

10.12.2020

09:42

0

Da bismo imali još čistiji vazduh, lokalna samouprava će iz svojih sredstava, već u narednoj godini, subvencionisati zamenu neadekvatnih ložišta i kod ind

Od naredne grejne sezone topliji radijatori u Priboju: Savremena gradska toplana biće izgrađena do oktobra sledeće godine
Copyright Foto: RINA

Radovi na gradskoj toplani na biomasu u Priboju, počeli su krajem septembra i za sada se odvijaju po planu. Vremenske prilike pogoduju produžetku građevinske sezone i u decembru, što neimari konzorcijuma, koje predvodi firma “Energotehnika – Južna Bačka” iz Novog Sada, sa podizvođačima iz Priboja, koriste u punoj meri, pa će se neki radovi završiti čak i pre planiraniog roka.

Tako je već urađen objekat za sezonska skladišta drvne sečke, uskoro se očekuje i njegovo pokrivanje, a kod zgrade toplane privode se kraju betonsko – armirački radovi.

Pročitajte još: Uklonjeno osam radioaktivnih gromobrana: Pribojci više neće biti ozračeni

Sa kvalitetom radova i poštovanjem rokova zadovoljni su učesnici redovne, mesečne odnosno decembarske video konferencije, od predstavnika lokalne samouprave, pribojske toplane do predstavnika izvođača radova i konsultanata nemačke banke “KFV”, koji su potom i obišli radove na izgadnji buduće gradske toplane u Priboju.

Foto: RINA

– Uporedo sa izgradnjom gradske toplane na biomasu, teku i projektne aktivnosti na zameni podstanica i toplovoda, što će se raditi po završetku aktuelne grejne sezone. Nakon izgradnje nove gradske toplane biće omogućeni i novi priključci, a da bismo imali još čistiji vazduh, lokalna samouprava će iz svojih sredstava, već u narednoj godini, subvencionisati zamenu neadekvatnih ložišta i kod individualnih domaćinstava – zaključio je Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

Pročitajte još: Zadrugarke iz Priboja ni hladnoća nije sprečila da zasade šipurak na površini od 0,7 hektara

Sa kvalitetom izvedenih radova i poštovanjem rokova primedbi nemaju ni predstavnici konsultanata nemačke banke “KFV” dok su izvođači radova zadovoljni efikasnošću lokalne samouprave i svih drugih činilaca, što im omogućava poštovanje utvrđenih rokova.

Nova gradska toplana u Priboju biće snage 8 megavata na biomasu, a imaće i dva rezervna kotla na lož ulje, ukupne snage 15 megavata. Radovi će biti završeni 1.oktobra naredne godine, a njeno stavljanje u funkciju planirano je od naredne grejne sezone.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike