Prve mašine na obilaznici oko Užica do kraja godine: Gradnja saobraćajnice proglašena projektom od javnog značaja

11.05.2021

13:34

0

Grad je dobio nalog da uđe u proces objedinjavanja svih parcela u jednu parcelu budućeg puta - kaže Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj”

Prve mašine na obilaznici oko Užica do kraja godine: Gradnja saobraćajnice proglašena projektom od javnog značaja
Copyright RINA

Nastavak aktivnosti vezano za izgradnju obilaznice oko Užica bila je tema još jednog sastanka održanog u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Sastanku su pored predstavnika ministarstva i Grada Užica prisustvovali i predstavnici “Koridora Srbije” i “Puteva Srbije”.

– Razgovaralo se o planskoj dokumentaciji, ali i finansijskoj konstrukciji za realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za Grad Užice. Imajući u vidu da je pre dve nedelje na sednici Vlade obilaznica proglašena projektom od javnog značaja, obezbeđena su finansijska sredstva, ali će tek po izradi premera i predračuna radova biti poznata okvirna cifra za pregovore sa budućim izvođačem. Zbog toga su na naredni sastanak pozvani predstavnici Instituta za puteve i CIP-a – kaže Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj”, koji je prisustvovao sastanku.

Pročitajte još:

Po njegovim rečima, traže se i najbolji modaliteti za potpisivanje ugovora, pa će u narednim danima biti poznato da li će biti potpisan zajednički ugovor za obilaznice u Užicu, Požegi i Gornjem Milanovcu ili pojedinačno, ali je sigurno da je za privremenu dozvolu za početak radova najspremnije Užice gde su na komletnoj trasi rešeni svi imovinsko pravni odnosi.

– Grad je dobio nalog da uđe u proces objedinjavanja svih parcela u jednu parcelu budućeg puta, a potrebno je i da obiđemo celu deonicu i sagledamo infrastrukturu, sve sa ciljem da se što pre završi neophodna planska dokumentacija, potpišu ugovori i otpočne realizacija – istakao je Maksimović.

Novi sastanak očekuje se u toku ove sedmice, a sve izvesnije je da će prvi radovi na izgradnji obilaznice početi do kraja godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike