Nova Varoš izdvojila sredstva za asfaltiranje najvažnijih putnih pravaca

15.05.2021 | 08:51

Autor: Luka-Đorđija Talevski

Akcenat stavljen na izgradnju lokalnih puteva - izjavio je predsednik opštine Radosav Vasiljević

Copyright RINA

Budžetom opštine Nova Varoš ove godine predviđeno je 40 miliona dinara za modernizaciju putne infrastrukture a na narednoj skupštini u planu je da se rebalansom taj iznos uveća za 20 miliona.

– Pored 12 putnih pravaca, koji su planirani lane da se asfaltiraju, međutim zbog pandemije korona virusa preneti su za ovu godinu, u planu je asfaltiranje novih puteva u seoskim mesnim zajednicama, a radiće se i na sanaciji gradskih ulica, od kojih je najvažnija put niz Ružinu bašču – izjavio je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Pročitajte još:

On ističe da je ove godine akcenat stavljen na izgradnju lokalnih puteva. Pare nisu problem, ali izvođači radova na modernizaciji putne mreže jesu.

– Raspisali smo javne nabavke u 8 mesnih zajednica za popravku makadamskih puteva. Pola nabavki je poništeno, jer se niko od izvođača nije prijavio na tender, tako da je obaveza na opštini da ponovi te javne nabavke i poveća procenjenu vrednost kako bi animirali izvođače radova da se jave – dodao je Vasilijević

On naglašava da nastavljena izgradnja šest kilometara puta u Njivicama kroz Donju Belu reku koju finansiraju “Putevi Srbije”, a radiće se dosta i na gradskoj infrastrukturi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam