Slobodan je heroj koji je spasao ženu iz hladne Zapadne Morave: Sasvim običan dan na poslu pretvorio se u pravu dramu (FOTO)

16.05.2021

11:16

0

Autor: Jovana Vrećo

Delovala je paralizovano kao da je imala šlog, pretpostavljam da je od hladne vode, rekao je ovaj hrabri čovek

Slobodan je heroj koji je spasao ženu iz hladne Zapadne Morave: Sasvim običan dan na poslu pretvorio se u pravu dramu (FOTO)
Copyright RINA

Prava drama odigrala se u petak kada je iz korita Zapadne Morave u blizini čačanske industrijske zone Slobodan Vujić sa kolegama izvukao pedesetpetogodišnju ženu koja je bespomoćno plutalala rekom.

Ona je preživela zahvaljujući hrabrosti radnika koji su se zatekli u pravo vreme i na pravom mestu.

– Videli smo da na 50 metara od nas nešto pluta rekom nizvodno ka mostu, na prvi pogled nismo znali šta je, pomislili smo da li je džak ili neko drvo. Međutim, kada je bila sve bliže primetio sam da je u pitanju osoba koju je Morava nosila nizvodno u polusvesnom stanju – kazao je za RINU Slobodan Vujić.

RINA

On je sa još nekoliko kolega uz obalu pratio telo koje pluta, a zatim kada je video da se žena približava brzacima i da joj uskoro neće biti spasa, uleteo je u vodu i izvukao na obalu.

RINA

– Iako je Morava bila ledena, zagazio sam i presreo u poslednjem momentu kako bi je spasao sigurne smrti. Delovala je paralizovano kao da je imala šlog, pretpostavljam da je od hladne vode. U pravi čas smo je spasili jer nizvodno niz korito reke su brzaci i velika dubina, pitanje je šta bi se desilo sa njom. Kada smo je izvukli na sigurno pozvali smo policiju i hitnu pomoć – dodao je Vujić.

Pročitajte još:

Detalji da li je Čačanka slučajno upala u korito reke ili je u pitanju pokušaj samoubistva javnosti još uvek nisu poznati.

Nakon hrabrog podviga radnika da izvuku ženu iz hladne Morave ona je hospitalizovana u bolnici i zahvaljujući tihim herojima njen život je spasen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike