Velike vesti za Kragujevčane: Punkt za vakcinaciju u "Plazi" od 12 do 20 sati svakog dana

20.05.2021

16:07 >> 16:06

0

Autor: A. B.

Namera da se što pre dođe do kolektivnog imuniteta

Velike vesti za Kragujevčane: Punkt za vakcinaciju u "Plazi" od 12 do 20 sati svakog dana
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U kragujevačkom šoping centru Plaza otvoren je punkt za vakcinaciju građana koji žele da se vakcinišu.

Za tu je namenu opremljen poseban lokal u okviru šoping centra, a otvoren je od 12 do 20 časova i već prvog dana bilo je zainteresovanih građana.

Među njima je bio i mladi sportista, odbojkaš Radničkog iz Kragujevca Vuk Ivanković. On je primio Fajzer vakcinu navodeći da je zbog sigurnosti i čestih putovanja želeo da se vakciniše i pozvao je mlade ljude da to što pre i oni urade.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je na otvaranju punkta za vakcinaciju da je namera da se što pre dođe do kolektivnog imuniteta i da očekuje da će se taj broj dostići do juna meseca.

– Hteli smo da iskoristimo iskustvo naših kolega prvenstveno iz Beograda,da jednostavno priđemo građanima na što bolji način. Neko ko se nalazi u šoping centru, kupuje, poželeće da se vakciniše a na nama je da obezbedimo vakcinu svima. Jurimo taj kolektivni imunitet i mislimo da su ovakve akcije veoma značajne – rekao je Dašić.

Dom zdravlja je obezbedio ekipe koje će svakog dana dežurati u šoping centru Plaza do 20 časova, a kako je rekao direktor Doma zdravlja Vasilije Antić svakodnevno se u Kragujevcu vakciniše oko 500 građana.

Pročitajte još:

– Ako idemo tim trendom nadamo se da do početka juna dostignemo 50 posto vakcinisanih punoletnih građana. Svaki broj preko toga je značajan, a do sada je vakcinisano oko 64 hiljade građana prvom dozom a obe doze oko 55 hiljada – rekao je Atić.

Mendžment šoping centra Plaza potrudio se da obezbedi odlične uslove za vakcinaciju građana.

Za ovu namenu opremljen je lokal na prvom spratu, koji je vidno obeležen.

– Imajući u vidu zaista veliki broj građana koji posećuju ovaj šoping centar ne samo iz Kragujevca već i okoline, verujemo da će, zbog različitih obaveza i radnog vremena drugih punktova u gradu, upravo u Plazi moći da se vakcinišu kada im odgovara. Sve u cilju da se vratimo normalnom životu što je u interesu svih nas – zaključio je direktor šoping centra Plaza Nemanja Savčić.

Ukoliko bude veliko interesovanje građana radno vreme punkta biće produženo, najavljuju iz Doma zdravlja Kragujevac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike