Sanacija deponije Stanjevine biće završena do polovine juna: Na nekadašnjem smetlištu biće zasađeni četinari

22.05.2021

10:30

0

Izgradnja transfer stanice prvi korak u rešavanju problema odlaganja otpada iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice

Sanacija deponije Stanjevine biće završena do polovine juna: Na nekadašnjem smetlištu biće zasađeni četinari
Copyright Foto: RINA

Deponija Stanjevine, decenijski problem građana Prijepolja, zatvorena je prošle godine i njena sanacija će biti završena do polovine juna a po završetku radova na prostoru nekadašnjeg smetlišta biti zasađeni četinari.

– Kada smo zatvorili Stanjevine, a otpad iz Prijepolja privremeno preusmerili na deponiju u Priboj, građanima smo dali čvrste garancije da ćemo ove godine započeti izgradnju transfer stanice u Novoj Varoši, na koju se dugo čekalo. Obećanje smo ispunili. Gradnja je započeta i transfer stanica će biti završena u oktobru ove godine – izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Irena Vujović Tanjug/Rade Prelić

Izgradnja transfer stanice prvi korak u rešavanju problema odlaganja otpada iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice, a sledeći je izgradnja regionalnog sistema za upravljanje otpadom, za šta je preduslov upravo izgradnja transfer stanice.

– Zelene investicije u ovom delu Srbije tek slede, jer je u planu izgradnja prečistača otpadnih voda i kanalizacione mreže. Kada budu završeni projekti, građani će osetiti razliku u kvalitetu životne sredine i to je cilj kojem smo posvećeni – naglasila je Vujović.

Ona je dodala da su ove godine značajna sredstva uložena i u projekte za poboljšanje kvaliteta vazduha, kao i da je resorno ministarstvo izdvojilo 70 miliona dinara za tri opštine, za rešavanje problema otpada na Limu, postavljenjem plutajućih brana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike