Vozači bez straha da će gorivo nestati: Otvaranje prve pumpe na auto-putu Miloš Veliki pokazalo se kao pun pogodak

04.06.2021

13:02 >> 14:48

0

Autor: RINA

Otvaranje prve pumpe na deonici auto-puta od Preljine do Požege ima benefite i za Čačane i Gornjomilanovčane, jer je nova radna mesta dobilo dvadesetak ljud

Vozači bez straha da će gorivo nestati: Otvaranje prve pumpe na auto-putu Miloš Veliki pokazalo se kao pun pogodak
RINA

Prva benzinska stanica na auto-putu „Miloš Veliki“ u selu Sokolići, u blizini naplatne rampe u Preljini, otvorena je krajem maja. Da je ova investicija bila pun pogodak, pokazuje i veliki broj građana koji su upravo na ovoj lokaciji odlučili da se odmore dok putuju ka zapadnoj Srbiji.

– Ovo je fenomenalno. Neretko se dešavalo da sa strahom idem auto-putem jer nisam bio siguran da imam dovoljno goriva do Ljiga ili do Preljine. Sada je putovanje relaksiranije. Supruga i ja jedva smo pronašli mesto za sedenje, sve je bilo puno. Moram reći da je i hrana odlična, a osoblje ljubazno. Sve u svemu prijatna vest – rekao je za RINA Ivan Popović iz Beograda.

Otvaranje prve pumpe na deonici auto-puta od Preljine do Požege ima benefite i za Čačane i Gornjomilanovčane, jer je nova radna mesta dobilo dvadesetak ljudi. U planu je da sledeće godine bude izgrađena još jedna benzinska stanica u smeru iz Čačka ka Beogradu.

RINA

Izvođači radova prethodno su potpisali ugovor sa opštinom Gornji Milanovac da će sve putne pravce koje koriste prilikom izgradnje, na području opštine, vratiti u prvobitno stanje, što je i učinjeno.

– Nasuta je deonica u dužini od 1.200 metara, dok će 700 metara biti asfaltirano. U okviru radova asfalt će biti postavljen i na platou ispred crkve u Brđanima. Izvođač radova je ovom prilikom uradio više od dogovorenog i od onoga što je definisano ugovorom – istakao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Predsednik MZ Brđani Dragomir Savić istakao je da završetak radova na ovoj deonici dosta znači meštanima Brđana.

– Ljudima je vraćeno poverenje jer su imali gorko iskustvo prilikom radova na izgradnji auto-puta sa preduzećima “Azvirt” i “Planumom”. Zahvaljujući sadašnjem izvođaču radova i podršci opštine dobili smo više nego što smo tražili i veoma smo zadovoljni – naglasio je Savić.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi