Veliko srce studenata u Užicu: Nisu zaboravili ugrožene mališane, za učešće u humanoj akciji potrebni su – slatkiši 

13.12.2020

15:28

0

Autor: Jovana Vrećo

Već četvrti put USPEF organizuje akciju Budi i ti nečiji Deda Mraz u okviru koje se prikupljaju slatkiši od kojih se prave pokloni za užičku decu slabijeg

Veliko srce studenata u Užicu: Nisu zaboravili ugrožene mališane, za učešće u humanoj akciji potrebni su – slatkiši 
Copyright RINA

Veliko srce u grudima studenata Pedagoškog fakulteta iz Užica kuca i ove godine. Nisu zaboravili mališane koji zbog stuacije u kojoj se nalaze, neće dobiti svoj novogodišnji paketić i odlučili su da upravo oni budu ti koji će im ulepšati predstojeće dane.

Već četvrti put USPEF organizuje akciju „Budi i ti nečiji Deda Mraz“ u okviru koje se prikupljaju slatkiši od kojih se prave pokloni za užičku decu slabijeg materijalnog statusa, decu sa smetnjama u razvoju, decu koja praznike provode u bolnici i decu na Kosmetu.

– U vrtićima, školama i marketima postavljene su korpe u kojima se skupljaju slatkiši, a onda ih darujemo deci. Ono što nas raduje jeste veliki odaziv naših sugrađana, tako da ćemo i ove godine obradovati na stotine mališana. U akciju su se uključila i preduzeća iz Užica, što nam dosta znači. Prošle godine uspeli smo da napravimo preko 400 paketića, a očekujemo da će sad broj biti još veći – rekla je za RINU, Anđelija Jovanović predsednik Udruženja studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu.

RINA

U sklopu akcije organizovan je humanitarni bazar na Trgu partizana u Užicu, tako da će i na ovaj način svi građani moći da učestvuju i budu humani. Na prodaju su ponućeni ukrasi, čestitke i majice, a za uzvrat nije čak potrebno dati novac, već mogu proći i – slatkiši.

– Usled teške epidemiološke situcaije, morali smo da otkažemo pojedine manifestacije i organizujemo samo bazar na otvorenom, ali odziv je i pored otežanih okolnosti ipak zadovoljavajući. Školovali smo se da brinemo o deci, stoga ne biramo načine da to sprovedemo i u praksi. Njihov osmeh nema cenu i zato ulažemo velike napore u ovu akciju – rekla je Anđelija.

RINA

Tradicija je da mališanima novogodišnje paketiće podeli Deda Mraz i to je kruna ove akcije, ipak zbog trenutne situacije u Užicu, studenti još uvek razmatraju kako će organizovati ovogodišnji susret – da sa jedne strane obraduju decu, ali i ne ugroze ničije zdravlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike