Centar Priboja dobiće potpuno drugačiji izgled: U planu izgradnja trga, zelene oaze i pešačke staze

15.06.2021

12:14

0

Autor: L. Đ. T.

Izvor: RINA

Cilj konkursa je bio da se izabere kvalitetno urbanističko–arhitektonsko rešenje centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga

Centar Priboja dobiće potpuno drugačiji izgled: U planu izgradnja trga, zelene oaze i pešačke staze
RINA

Na nedavno završenom Konkursu za izradu urbanističko – arhitektonskog rešenja centra Priboja, sa idejnim rešenjem gradskog trga, koji su lokalna samouprava i Inženjerska komora Srbije zajednički raspisali stigla su 22 predloga.

Šestočlana stručna komisija, kojom će predsedavati dr Dragana Vasiljević Tomić, dipl. inž. arh., vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, doneće u petak odluku koji je predlog najbolji.

Pobedničko rešenje biće nagrađeno sa 480 hiljada dinara.

Pročitajte još

Cilj konkursa je bio da se izabere kvalitetno urbanističko–arhitektonsko rešenje centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju, koje će funkcionalno i ambijentalno unaprediti postojeći prostor u prepoznatljiv deo naselja, kroz preoblikovanje i uređenje javnih površina, čime će se povećati atraktivnost centra grada za različite grupe korisnika.

Polazna osnova za raspisivanje konkursa je definisanje urbanističkog rešenja u cilju urbane obnove prostora užeg centra, kojim se unapređuje ambijentalna vrednost kroz rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata ili zamena postojećeg graditeljskog fonda novim objektima, sa akcentom na formiranje javnih površina, poštujući principe održivog urbanog razvoja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam