Luka je najpopularniji Zlatiborac i maturirao je ovog juna: "Ne idem ja sa mog ognjišta, biću tu i sa diplomom"

23.06.2021

12:12 >> 12:17

0

Ovaj mladić pre deset godina ostao je bez oca, ima sestru i majku i sticajem tužnih okolnosti jedina je muška glava u porodici

Luka je najpopularniji Zlatiborac i maturirao je ovog juna: "Ne idem ja sa mog ognjišta, biću tu i sa diplomom"
Copyright RINA

O Zlatiborcu koji je odlučuo da ostane na svojoj dedovini i obrađuje seosko imanje pričala je cela Srbija. Luka Crepuljarević iz Semegnjeva oduševio je naciju jer se ne libi da se sa svojih 19 godina uhvati u koštac sa svim obavezama koje ima jedan pravi domaćin, ali i da bude odličan đak.

Ovog juna on je i diplomirao, a već sprema i prijemni na fakultet za koji veruje da će upisati bez problema jer je sve ove godine bio odličan đak.

– Završio sam ekonomsku školu, smer za carinika. To sam odlučio da nastavim dalje i upisujem Visoku školu strukovnih studija u Novoj Varoši, smer takođe vezan za poreze i carinu. Želeo sam da ostanem na selu, tako da ću putovati na predavanja i ispite. Potrudiću se da sve te obaveze uklopim. Ne idem ja sa mog ognjišta, biću tu i sa diplomom – rekao je Luka.

RINA

Od kad je svojim entuzijazmom, stavovima neobičnim za jednog mladog čoveka i svojom velikom voljom razgalio mnoga srca, za Luku se mnogo toga promenilo. Njegov trud prepoznali su i iz lokalni “Eko agrara” koji su Luki poklonili umatičene ovce o kojima sa ponosom vodim računa.

– Bilo je mnogo komentara. Dok su mi se jedni smejali, drugi su me podržavali. Svi su mi bili vetar u leđa, i ovi što me kude i ljudi koji mi pružaju veliku podršku. Dobio sam stado uvaca, uslovi su odlični jer se svaka umatičena ovca na Zlatiboru subvencioniše, tako da sada imam i određenu ekonomsku isplativost – priča Luka.

Ovaj mladić pre deset godina ostao je bez oca, ima sestru i majku i sticajem tužnih okolnosti jedina je muška glava u porodici. Nije ih izneverio jer se još kao veoma mlad pokazao kao veliki zaštitnik i radnik. U Smegnjevu gde je stanovnika sve manje.

RINA

– Komšiji svakog jutra muzem kravu jer on više nije u mogućnosti da obavlja te seoske poslove zbog godina, starijim bakama cepam drva kad god treba, one mi ispletu džemper jer ne želim da im naplatim. Međutim, iako mi nije nužda jer je od oca ostala penzija, a od škole imam stipendiju pošto sam odličan đak, volim i da zavrnem rukave kad god je potrbeno i tako zaradim neki dinar. Ulažem u kuću na selu, promenio sam vrata, prozore, malo proširio sobu. Imam u planu da sazidam štalu. Želim da kad bi moji pokojni otac i baka mogli da me vide da budu ponosni na mene – rekao je Luka.

Sebe za deset godina vidi kao mladog čoveka koji je završio fakultet, oženjenog i sa decom.

– Nisam ja nikakav vuk samotnjak ovde na selu i želim zdravu i srećnu proodicu – poručuje ovaj Zlatiborac.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike