Kod Kruševca se gradi vazdušna luka: Imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara

28.06.2021

10:37 >> 11:50

0

Lokacija starog aerodroma nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu - rekao je Momirović

Kod Kruševca se gradi vazdušna luka: Imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara
Copyright RINA

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović simbolično je označio početak radova na izgradnji poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu “Rosulje” u Kruševcu. Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra.

– Izgradnjom aerodroma “Rosulje” i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Kruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Kruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija – izjavio je ministar Momirović.

RINA

Prema njegovim rečima, lokacija starog aerodroma nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu.

– Sada dobijamo dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok ćemo izgradnjom novog aerodroma “Rosulje” omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima i njihovim kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji. Projekat razvoja ovog aerodroma, kao i drugih aerodroma širom Srbije, pokazuje ispravnost politike Vlade Republike Srbije da se posebna pažnja posveti ulaganju u manje aerodorome koji će omogućiti ubrzani razvoj avio-saobraćaja u našoj zemlji – rekao je ministar Momirović.

Pročitajte još

Posetu Kruševcu ministar Momirović je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

– Radovi na Moravskom koridoru se odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima 1 i 3 procenat eksproprijacije je 100 posto, dok je na sektoru 2 ekspropisano 90 posto zemljišta. Neverovatan je osećaj kada dođem na Moravski koridor i kada pomislim da ćemo ovim najsavremenijim auto-putem koji se gradi u ovom delu Evrope uspeti da spojimo auto-put Beograd – Niš sa auto-putem “Miloš Veliki” – istok i zapad Srbije – zaključio je ministar Momirović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike