Meštani Brodareva nemaju više gde da sahranjuju mrtve: Groblje im krcato, a gradnja novog stopirana

30.06.2021

07:56 >> 07:57

0

Nije normalno da budemo taoci političkog previranja i žrtve pojedinca koji zarad ličnog benefita pravi problem celom Brodarevu - kaže meštanin Izet Adilovi

Meštani Brodareva nemaju više gde da sahranjuju mrtve: Groblje im krcato, a gradnja novog stopirana
Copyright RINA

Nedostatak mesta za sahranjivanje na islamskom groblju na Rosuljama u Brodarevu ozbiljan je problem sa kojim se suočavaju žitelji ovog kraja.

Iako su radovi na izgradnji novog groblja, koje finansira opština Prijepolje, počeli krajem prošle godine, sredinom proleća stigla je pritužba jednog meštanina i radovi su rešenjem građevinskog inspektora zaustavljeni.

– Mi više nemamo gde mrtve da sahranjujemo. Nije normalno da budemo taoci političkog previranja i žrtve pojedinca koji zarad ličnog benefita pravi problem celom Brodarevu. Zahtevamo od predsednika opštine da se nastave radovi na proširenju groblja – revoltirano kaže Izet Adilović.

On navodi, da su meštani Brodareva na sastanku sa prvim čovekom opštine, dobili obećanje da će im do petka biti pružena informacija, kada će radoviti biti nastavljeni.

Pročitajte još

Adilović poručuje da ukoliko Brodarevci ne budu zadovoljni odgovorom, organizovaće proteste, i doći u Prijepolje, kada premijerka Ana Brnabić bude otvarala most, da od nje zatraže pomoć.

– Nadamo se pozitivnom odgovoru u petak. Ipak, ukoliko do toga ne dođe, nas više stotina okupiće se i organizovati miran protest, a kada premijerka bude dolazila da otvori most u Šarampovu upitićemo se u Prijepolje, da tražimo pomoć i od nje – zaključuje Izet.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike