Užičke đake do škole sada prati na desetine kamiona: Izgradnja obilaznice počinje za dva meseca

30.06.2021

11:50 >> 12:15

0

Za ovu investiciju biće izdvojeno preko 20 miliona evra

Užičke đake do škole sada prati na desetine kamiona: Izgradnja obilaznice počinje za dva meseca
Copyright RINA

Radovi na izgradnji obilaznice oko Užica trebalo bi da započnu u septembru, a u planu je da budu završeni u naredne dve godine.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, obišao je grad na Đetinji i sa lokalnim rukovodstvom precizirao naredne korake, kad je u pitanju realizacija ovog kapitalnog projekta.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, RINA

– To je jedna od saobraćajnica koja je od ključnog značaja, obilaznice su izuzetno bitne, jer evo u Užicu imate primer da đaci dve osnovne škole idu na nastavu dok pored njih prolaze kamioni. To će vrlo brzo postati prošlost, važni su auto-putevi, ali jako su važne i lokalne saobraćajnice – istakao je Momirović.

Pročitajte još

On je napomenuo da su svesni da na tom polju nije ništa rađeno skoro 30 godina.

– Ova Vlada ima snagu da potpuno promeni infrastrukturnu mapu, a benefite će vrlo brzo videti kako građani Užica, tako i ostalih delova Srbije. Izgradnja ove obilaznice važna je za čitav Zlatiborski okrug i zapadni deo naše zemlje – izjavio je Momirović i dodao da će za ovu investiciju biti izdvojeno preko 20 miliona evra.

Velika ulaganja u aerodrom Ponikve

RINA

On je istakao da neće biti zapostavljene ni ostale deonice, a u martu sledeće godine počinje se sa izgradnjom mosta preko reke Đetinje, ali neće biti zapostvaljeni ni prilazni putevi do aerodroma Ponikve koji je udaljen 25 kilometara od centra Užica.

– Ne želimo da ta vazdušna luka bude spomenik, želimo da ga narednom periodu privedemo nameni, da postane mala industrijska zona, da ima perspektivu kad su u pitanju sport, turizam i privreda. Ove godine izdvojena su značajna sredstva, a tako će biti i sledeće. Do njega se prvo radi se put dužine sedam, a potom i deonica duga 10 kilometara. Želimo da aerdorom Ponikve bude ponos ovog kraja – naglasio je Momirović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike