Ozelenjavanje Novog Kneževca: Zasađeno 429 sadnica u devet naselja

15.12.2020

09:27

0

U Vojvodini kao poljoprivrednoj regiji pošumljenost je jako mala, a na području ove opštine svega 1%, tako da je svako zasađeno drvo dragoceno

Ozelenjavanje Novog Kneževca: Zasađeno 429 sadnica u devet naselja
Copyright Tanjug/ Jaroslav Pap

Za devet naselja u novokneževačkoj opštini JP “Vojvodinašume” doniralo je 429 sadnica, u okviru akcije ozelenjavanja, koju organizuje Udruženje građana “Za bolji Novi Кneževac”.

Vrednost donacije je oko 255.000 dinara, a realizacija je započela u četvrtak raspodelom sadnica, potom i sadnjom u svim naseljima, u prisustvu direktora JP “Vojvodinašume” Rolanda Kokaija, zamenika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Roberta Otota i domaćina.

Sadnjom drveća i ozelenjavanjem, kako je naglasio Roland Kokai, ulepšava se nekoliko urbanih lokacija na teritoriji opštine Novi Kneževac, vrstama drveća koje odgovaraju takvom ambijentu i staništu.

Pročitajte još: Nastavlja se akcija „Drvo za Beograd”: Za “zelenu prestonicu” doprinos daje sve veći broj kompanija

– Vrste drveća opredeljene su od strane šumarskih stručnjaka, mojih kolega iz JP Vojvodinašum” i radi se o dekorativnim i hortikulturnim vrstama koje su proizvedene u rasadnicima Vojvodinašume specijalno negovanih za urbano ili parkovsko okruženje – ukazao je Kokai.

Za ozelenjavanje u mestima novokneževačke opštine obezbeđene su sadnice koprivića, lipe, gorskog javora, bresta, smrče, bora, kleke, evodie, kerleuterije, tamariksa, sirijske ruža i razne vrste tuja, koje će se na najbolji mogući način ulepšati prostor i dati doprinos zdravijoj životnoj sredini.

Pročitajte još: Stanari blokova 70 i 70a složni: Zasadili 388 sadnica na Savskom keju – za vazduh koji udišemo (FOTO)

U Vojvodini kao poljoprivrednoj regiji pošumljenost je jako mala, a predočeno je da je na području novokneževačke opštine svega 1%, tako da je svako zasađeno drvo dragoceno.

Donirane sadnice posađene su na više lokacija u Novom Kneževcu, Banatskom Aranđelovu, Srpskom Krsturu i ostalim mestima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: eKapija

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike