Ljubovija puna kao šibica: Sve popunjeno pred jubilarnu Drinsku regatu (FOTO)

07.07.2021

07:28

0

Autor: Jovana Vrećo

Plovidba jednom od najlepših evropskih reka u dužini od 40 kilometara zakazana za subotu

Ljubovija puna kao šibica: Sve popunjeno pred jubilarnu Drinsku regatu (FOTO)
Copyright RINA/ Mile Stančić

Jubilarna 20. Drinska regata u Ljuboviji biće održana 10. jula, a pored velikog spusta jednom od najlepših evropskih reka za sve posetioce biće organizovana i dva koncerta velikih zvezda, Marije Šerifović u petak i Svetlane Cece Ražnatović u u subotu.

– Ljubovija ulazi i završne pripreme pred 20. jubilarnu regatu koja se svake godine organizuje druge subote jula. Plovidba Drinom od Rogačice do Ljubovije u dužini od 40 kilometara, uz nezaboravno druženje i zvuke trube, motivišu sve učesnike da se ponovo vrate u Ljuboviju i na Drinu. U prilog tome ide činjenica da ljubovijska regata iz godine u godinu ima sve više učesnika i sve više posetilaca – rekao je Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija.

On nagalašava i da su sve službe koje pružaju podršku organizatoru manifestacije spremne. Za bezbednost učesnika zadužena je policija, agencija ovlašćena za pružanje usluga na vodi, ronioci, spasioci, redari na kopnu i vodi, služba Doma zdravlja koja lekarsku ekipu šalje na vodu, a kopnom učesnike sve vreme će pratiti lekarski tim u sanitetskom vozilu.

RINA/ Mile Stančić

– Ove godine smo Drinsku regatu zamislili malo drugačije nego prethodnih godina, jer imamo mnogo pratećih sadržaja posvećenih sportu, kulturi i mladima. Program Drinske regate trajaće gotovo dve nedelje i osmislili smo ga kako bi naš i evropski biser reku Drinu, planinu Bobiju i sve predele Azbukovice približili posetiocima i turistima koji sve češće i sve više posećuju naš kraj. Turistički potencijal u opštini Ljubovija uvek je postojao i neosporan je. Potpuno smo spremni za regatu i očekujemo veliki broj gostiju za predstojeći vikend – rekao je Jovanović.

RINA/ Mile Stančić

Kako kažu u Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija, slobodnog smeštaja u Ljuboviji gotovo da nema.

– Smeštajni kapaciteti su prilično popunjeni i neko slobodno mesto može se pronaći još u seoskim domaćinstvima, gde turisti pripremajući se za regatu mogu da uživaju u prirodi i zdravoj hrani svojih domaćina. Sve više turista i učesnika regate baš tu traži svoje mesto za opuštanje. Očekujemo lepo vreme, lep provod, lepo druženje i čvrsto verujem da će svi naši gosti poneti najlepše i nezaboravne utiske iz Ljubovije – kaže direktorka Turističke organizacije Jelena Tešić.

Pročitajte još:

Celokupna varošica stavlja se u službu manifestacije i daje svoj doprinos, trudeći se da se turisti što bolje osećaju.

Kroz tradiciju od dve decenije, gostiju je sve više, a domaćini su sve bolji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike