Mlada Čačanka potpuno sama osmislila festival vina koji će grad na Moravi ucrtati na mapu enologa (FOTO)

08.07.2021

13:27 >> 12:32

0

Ideja je nastala spontano, a kasnije se uspešno i realizovala, pa se nadamo se da će West Wine Fest zaživeti i postati tradicionalan - izjavila je Nevena Pet

Mlada Čačanka potpuno sama osmislila festival vina koji će grad na Moravi ucrtati na mapu enologa (FOTO)
Copyright RINA

Širom Srbije sve je više onih koji se okreću uzgajanju vinove loze i pravljenju domaćih vina, po tradicionalnim recepturama. S obzirom na broj hektara pod vinogradima, narednih godina ne bi začudilo da osim malina i šljiva i to postane brend po kome je Srbija prepoznatljiva van svojih granica.

Da ni naši građani nisu imuni na vinsku kultru pokazuje i sve veći broj festivala posvećen dobrim kapljicama u čast. Sajam vina drugu godinu zaredom održava se i u Čačku i to pored reke Zapadne Morave, 09. jula sa početkom u 17 časova. Sve je počelo na incijativu jedne Čačanke, jer Nevena je želela da duh svetskih metropola dovede i u Šumadiju.

Pročitajte još

– Obilazeći fenomenalne sajmove zapitala sam se, zašto i Čačak ne bi imao nešto slično. Naš grad mahom se vezuje za Kupusijadu, Kajsijadu i druge slične manifestacije koje su izuzetno autentične i jako lepe, ali ni ljubitelji vina ne bi trebalo da budu uskraćeni za jedan fenomenalan ugođaj i doživljaj. Ideja je nastala spontano, a kasnije se uspešno i realizovala, pa se nadamo se da će “West Wine Fest” zaživeti i postati tradicionalan – izjavila je Nevena Petrović za RINU.

RINA

Zbog velikog interesovanja, mladi festival u svom drugom izdanju proširiće se na čitav prostor plaže neposredno uz Moravu. Pod sloganom “Dođite po svoju kapljicu istine” posetioci će uživati u vinima čuvenih srpskih, ali i regionalnih vinarija.

RINA

– Ono što je svakako zanimljivo jeste činjenica da se nekada davno baš u ovom kraju nalazio veliki broj vinograda. U okolini Jelice ljudi su pravili izuzetnna vina, ali kasnije su te parcele prekrile druge voćne vrste pa sada se u blizini Čačka ne nalazi gotovo nijedna vinarija. Nadamo se da ćemo na ovaj način i kroz ovaj festival potaknuti proizvođače da se okrenu sadnji vinogroja, ali i proizvodnji kvalitetnih vina – kaže Nevena.

Pročitajte još

Uz ulaznicu na ovaj festival dobija se i velika kristalna degustaciona čaša kako bi posetioci mogli na miru i u potpunosti da dožive osećaj ponuđenih vina. Tokom večeri predviđen je zabavni program u kome učestvuje orkestar Stari grad, plesni studio Luna, kao i gitarski duo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike