Posle mesec dana radnici "Slobode" krenuli na posao (FOTO)

12.07.2021

10:43 >> 10:56

0

Kompaniju Sloboda u junu su potresle dve snažne detonacije, kada je prvo stradao magacin gotove robe, a potom i barutana

Posle mesec dana radnici "Slobode" krenuli na posao (FOTO)
Copyright RINA

Radnici vojne fabrike “Sloboda” u Čačku posle mesec dana vratili su se na posao, nakon što je u junu prvo stradao magacin, a potom barutana.

– Nakon što su demineri iz Remontno-tehničkog zavoda očistili i obezbedili teren, stekli su se uslovi da proizvodnja ponovo počne.

Pročitajte još

– Demineri su deo ubojitih sredstava dislocirali na sigurno, a i dalje se čisti teren, kako u krugu, tako i u bližoj okolini “Slobode”, pa bih apelovao na građane koji žive u blizini kompanije da budu oprezni i ne obrađuju svoja polja bez preke potrebe – izjavio je za RINU Draško Milovanković, predsednik Sindikata radnika vojne fabrike “Sloboda”.

On je dodao da su akcidenti, kao i zaustavljanje proizvodnje u “Slobodi”, predstavljali veliki stres i za radnike.

– Pojedini su bili uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor – istakao je Milovanković.

Kompaniju “Sloboda” u junu su potresle dve snažne detonacije, kada je prvo stradao magacin gotove robe, a potom i barutana.

Tom prilikom naneta je ogromna materijalna šteta ovom preduzeću, ali i objektima u njwgovoj neposrednoj blizini. Ljudskih žrtava nije bilo, a lakše su povređena tri radnika.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike