Počela proba rada fontane na niškom Trgu: Imaće svetlosne efekte i muziku

16.12.2020

13:55

0

Uređenje Trga kralja Milana počelo je sredinom prošle godine, a do sada je uređen park kod Nišavskog keja, kao i deo ispred Gradske kuće

Počela proba rada fontane na niškom Trgu: Imaće svetlosne efekte i muziku
Copyright Printscreen/YouTube/Južne vesti

Testiranje nove fontane na Trgu kralja Milana u Nišu počelo je danas, iako njena rekonstrukcija još uvek nije završena.

Još dve nedelje je ostalo radnicima da završe izradu centralnog niškog Trga, a gradski većnik Nenad Stanković, zadužen za izgradnju, kaže da su dobili obećanja da će sve biti završeno u zadatom roku, kao i da će fontana imati osvetljenje i muziku.

– U toku su tehničke probe vezano za štelovanje rada fontana, brizgaljki, svetla, komandna soba je instalirana, ona je dole pored javnog toaleta, ali moći će da se upravlja i daljinski, čak i telefonom. Postoji nekoliko programa i svetla i vode, a na stubovima oko trga treba da se postave zvučnici, tako da to bude i fontana i muzika i da to bude jedan spektakl na ovom Trgu, nadam se već sa prvim lepim danima – navodi Stanković.

Iako je decembar, iz fontane je sada potekla voda zbog probe, jer je dan sunčan, pojašnjava Stanković, a najavljuje da će večeras isprobati i svetlosne efekte.

Podsetimo, uređenje Trga kralja Milana počelo je sredinom prošle godine, a do sada je uređen park kod Nišavskog keja, deo ispred Gradske kuće i ceo Trg je popločan.

Pročitajte još

Drvored kod parkinga hotela još je tu, ali građani strahuju da će deo poseći zbog ulaza u garažu, a planirano je i da tri jelke u samom centru takođe nestanu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Južne vesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike