Emilija (16) spasla sestru nakon udara groma kod Arilja: "Počela da je masira, da je vraća u život"

21.07.2021

21:54 >> 10:47

0

Četiri žene i dve devojčice, kako je ispričao Savić, u nedelju su brale maline u malinjaku njegove sestre

Emilija (16) spasla sestru nakon udara groma kod Arilja: "Počela da je masira, da je vraća u život"
Ilustracija/Foto: Profimedia

U selu Severovo kod Arilja, u nedelju je pukom srećom šest osoba, među kojima su bile i dve devojčice, preživelo udar groma. Devojčicu Anđeliju (15), koja je ostala bez svesti, spasla je sestra Emilija (16).

– Počela je da je masira, da je prska vodom, bukvalno da je vraća u život – rekao je Miodrag Miša Savić (51), ujak tinejdžerki.

Četiri žene i dve devojčice, kako je ispričao Savić, u nedelju su brale maline u malinjaku njegove sestre. U popodnevnim satima, Severovo je zahvatila jaka kiša, a zatim i grmljavina, piše Blic.rs.

Potom je grom udario u jedan malinjak.

Njegova sestra Zorica i sestričine Anđelija (15) i Emilija (16), kao i tri Zoričine koleginice, zadobile su lakše telesne povrede.

– Čim je počela da pada kiša, njih šest se sklonilo u baraku pored malinjaka. Posle nekog vremena počelo je da grmi – prepričava Miodrag Miša Savić.

U jednom trenutku grom je udario u neposrednoj blizini barake.

– Od elektriciteta koji se preneo u baraku, sestra i njene koleginice su popadale na pod. Emilija, koja je najbolje prošla, nekako je uspela da se pridigne na noge i primetila je da joj je sestra Anđelija, koja je u trenucima udara groma u rukama držala telefon, bez svesti. Brže–bolje izvukla ju je napolje, na kišu, počela da je masira, da je prska, bukvalno da je vraća u život. Kada je Anđelija došla sebi, Emilija je otrčala do moje supruge i ispričala joj šta se desilo, rekavši da je grom udario u baraku u koju su se sklonile od kiše – priča sagovornik.

Objasnio je da je do barake dotrčao njegov rođak.

– Zoricu i Anđeliju on je ubacio u kola i krenuo prema Arilju. Negde na pola puta sreli su hitnu pomoć koja je jurila ka Severovu. Moju sestru i sestričinu su prebacili u sanitet i odmah povezli prema Užicu – kaže Savić.

U isto vreme do barake, u čijoj blizini je udario grom, stigle su komšije i berači iz obližnjih malinjaka. Pomogli su ženama koje su ležale unutra i nisu same uspevale da se podignu na noge.

Pročitajte još:

– Te tri žene jedan komšija je povezao do hitne pomoći u Arilju, odakle su sanitetom nastavile ka Užicu. Nedugo zatim sam i ja stigao u Severovo i zatekao sestričinu Emiliju koja nije imala vidljive povrede. Za svaki slučaj sam je odvezao u Užice – priča meštanin Severova.

Po prijemu u užičku bolnicu kod četiri žene i dve devojčice su konstatovane lake telesne povrede. Sestre Anđelija i Emilija su zadržane na lečenju, dok su Zorica i njene koleginice otpuštene kući.

– Mlađa sestričina ima povrede po leđima i malaksala je, ali se dobro oseća. Starija nema nikakve tegobe, ali je iz predostrožnosti ostavljena u bolnici da lekari isprate njeno stanje – kaže Miodrag Mišo Savić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti