Bačka Palanka pod velom zabrinutosti i tuge! Učenik pretukao profesora, škola otkazala proslavu, pominju i protest

09.05.2024

13:12

0

Autor: 24sedam

Incident se dogodio u sredu oko 14 časova

Bačka Palanka pod velom zabrinutosti i tuge! Učenik pretukao profesora, škola otkazala proslavu, pominju i protest
Copyright Printscreen/Google Maps

Umesto slavlja i radosti, Tehnička škola "9. maj" u Bačkoj Palanci danas je zavijena u tugu i zabrinutost nakon jučerašnjeg nemilog događaja. Bivši učenik ove škole, identifikovan kao B. M., izvršio je fizički napad na profesora S. Z. tokom časa, nanoseći mu ozbiljne telesne povrede.

Incident se dogodio u sredu oko 14 časova, a prema nezvaničnim informacijama, napadač, koji trenutno pohađa drugu srednju školu u Bačkoj Palanci, privedela je lokalna policija.

Svi događaji koji su bili planirani povodom Dana Tehničke škole "9. maj" su otkazani, a danas se, umesto proslave, dan škole obeležava u saosećanju prema profesoru koji je pretrpeo napad, javlja portal "Bačka Palanka vesti".

Podsetimo, profesor S. Z. je 8. maja prevezen u Urgentni centar radi daljeg lečenja, dok su prosvetni radnici u opštini Bačka Palanka izrazili duboku zabrinutost i osudu zbog ovog incidenta.

Povodom ovog incidenta obratila se i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i izdala je saopštenje u kome izrazila veliko nezadovoljstvo položajem profesora u školama.

Kako pomenuti portal nezvanično saznaje, Unija planira protest povodom ovog incidenta.

Ovaj događaj podseća nas na važnost bezbednosti i zaštite u obrazovnim ustanovama, kao i na neophodnost zajedničkih napora u stvaranju sigurnog i podržavajućeg okruženja za sve učenike i zaposlene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike