Eksplozija na Ravnoj gori, aktivirala se zaostala granata - samo pukom srećom izbegnuta tragedija!

09.04.2024

11:05

0

Jako je puklo, posle je krenuo požar

Eksplozija na Ravnoj gori, aktivirala se zaostala granata - samo pukom srećom izbegnuta tragedija!
Copyright RINA

U selu Brajići na Ravnoj gori došlo je do incidenta kada je iz zasada nepoznatih razloga došlo do eksplozije. Meštani kažu da je u pitanju granata, najverovatnije zaostala na tom području od nekih prošli ratova.

- Sve se dogodilo u večernjim satima, jako je puklo, posle smo čuli pisak gelera. Kada se to dogodilo u blizini je bilo ljudi, i samo pukom srećom nije bilo povređenih i nastradalih lica. To je verovatna neka zaostala granata iz prethodnih ratova, jer u našem selu često nailazimo na nekadašnje rovove i zaostalu municiju - kaže za RINU jedan od meštana.

Nakon što se dogodila eksplozija, došlo je i do požara. Na lice mesta odmah su upućene vatrogasne ekipe, koje su uspele da lokalizuju plamen. Čitav slučaj prijavljen je i policiji.

- Ljudi su do ponoći ostali na tom mestu gde je puklo, nije im bilo svejedno. Verovatno se to zaostalo ubojito sredstvo aktiviralo od ove toplote, ko zna koliko godina tu stoji - dodaju meštani.

Na lice mesta upućena je i policijska patrola. Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ovog incidenta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike