Dečak koga je udarila struja i dalje se bori za život: Potrebna je krv

30.07.2021

20:47 >> 08:36

0

Autor: A. S.

Crveni krst je pozvao davaoce koji imaju prvenstveno B negativnu ili 0 negativnu krvnu grupu

Dečak koga je udarila struja i dalje se bori za život: Potrebna je krv
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Petnaestogodišnji M. V. iz Paraćina, koji je 25. jula pretrpeo udar struje od 25.000 volti penjući se na vagon na železničkoj stanici, posle višečasovne operacije, koja je u utorak obavljena na Institutu za majku i dete u Beogradu, stabilan je, ali je i dalje životno ugrožen.

On je primljen u veoma teškom opštem stanju. Sa kože su skinute nekrotične promene opečene regije i pokrivene transplatatom koji je uzet sa delova tela dečaka koji su zdravi, prenose “Novosti”.

Pročitajte još:

– Radi se o opekotinama od pedeset odsto površine tela, a opekotine nastale udarom struje su izuzetno opasne, izazivaju brojne promene u organizmu i mogu da izazovu poremećaj srčanog ritma ili centra za disanje i posle nekoliko dana ili čak posle nekoliko nedelja od strujnog udara. Dečaka svaki dan tretiramo u operacionoj sali, radimo previjanje, i čekaju nas dalje operacije, jer je reč o velikoj površini tela – kazao je dr Đorđe Kravljanac, dečji plastični hirurg koji je tinejdžera operisao, prenose “Novosti”.

Pročitajte još:

Paraćinski Crveni krst, u dogovoru sa Institutom, pozvao je davaoce koji imaju prvenstveno B negativnu ili 0 negativnu krvnu grupu da se jave i doniraju dečaku dragocenu tečnost koja mu spasava život.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike