Dve neobične manifestacija čekaju nas do kraja meseca: Jedni u džipovima, drugi na magarcima!

19.03.2024

12:33

0

U Sakulama će biti trka na magarcima, a u Trgovištu "Džipijada"

Dve neobične manifestacija čekaju nas do kraja meseca: Jedni u džipovima, drugi na magarcima!
Copyright Pixabay

U selu Sakule 30. marta biće organizovana tradicionalna manifestacija "Ovčarski dani", na kojoj će biti održano i takmičenje u kuvanju čobanca - ovčijeg paprikaša, najavila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Organizator ove manifestacije, koja osim poljoprivrednog ima i turistički karakter, jesu Udruženje stočara ''Ovčar'' i Opština Opovo.

Kako je saopšteno, "Ovčarski dani" obuhvataju izložbu kolekcija ovaca i krava, sitnih životinja i ptica, etno-bazar, folklorni festival, pripremu specijaliteta iz banaćanske kuhinje, izlaganje ručnih radova, kao i trku na magarcima, koja je posebna atrakcija.

Inače, nekoliko dana ranije, odnosno 23. marta, u Trgovištu će biti održana sportsko-rekreativna manifestacija međunarodnog karaktera "Džipijada 2024", najavila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kako se navodi, ova manifestacija namenjena je zaljubljenicima u avanturu, bespuća i netaknutu prirodu i na njoj će učestvovati predstavnici Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, BiH, Crne Gore, Holandije, Slovenije i Estonije.

Organizatori ovog jednodnevnog događaja su Turistička organizacija i opština Trgovište, ispred koje će se učesnici okupiti u subotu 23. marta u osam časova odakle će, kako je najavljeno, krenuti u vožnju planinskim predelima trgoviškog kraja. Prva džipijada u Trgovištu održana je 2019. godine i naišla je na veoma veliko interesovanje i odaziv učesnika.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike