Stefan je oficir i slikar: Za Dan državnosti oslikao simbole Srbije, orao za njega ima posebnu simboliku (FOTO)

15.02.2024

12:46

0

Ovu sliku sa posebnom simbolikom Stefan neće zadržati za sebe, već će je, kako kaže, pokloniti nekoj društevno korisnoj organizaciji

Stefan je oficir i slikar: Za Dan državnosti oslikao simbole Srbije, orao za njega ima posebnu simboliku (FOTO)
Copyright RINA

Stefan Orlović, vojnik u duši, a slikar iz hobija, na sebi svojstven način obeležava Dan državnosti - za ovaj praznik osilikao је orla. Kaže da je za ovaj veliki i važan datum odlučio da oslika simbole Srbije, ali i da prikaže svoj umetničku slobodu.

- To je moje umetničko viđenje, moj lični izraz. A zbog čega jednoglavi orao, razlog je to što je on na grbu moje porodice još od XVI veka, pa sam želeo da se uklopi u svu tu sliku i simboliku Dana državnosti. Moju suprugu ovo sve asocira na pesmu Evrovizije „Orlovo gnezdo” - rekao je Stefan Orlović za RINU.

Ovu sliku sa posebnom simbolikom Stefan neće zadržati za sebe, već će je, kako kaže, pokloniti nekoj društevno korisnoj organizaciji. Dan državnosti za njega ima veliki značaj, jer je i sam vojnik u duši.

 

- U vojsci rade i školuju se ljudi sa jakim kućnim vaspitanjem I jakim moralnim vrednostima, i vojska samo utvrđuje te vrednosti i značaj državnosti koji se obeležava kod nas. Ono što me je najviše motivisalo su upravo te vrednosti za koje su se borili naši preci - kaže Stefan.

Stefan je već čitavu deceniju oficir Vojske Srbije, a u jeku epidemije virusa korona, pored primarnog zanimanja, njegov slikarski talent došao je do izražaja, pa je počeo da stvara na slikarskom platnu i tako povratio dar koji je otkrio još u detinjstvu.

- Želja mi bila da tu kreativnost koju nosim u sebi podelim sa drugima, nikakav izvor zarade ni interesa, isključivo želja da prenosim svoje lične impresije. Pretragom slika na internetu, pronašao sam način slikanja i shvatio da ja to mogu, i tako nastavio sam da se usavršavam - priča za RINU mladi oficir.

Ovaj samouki umetnik slika uljanom tehnikom akrilnim bojama i tvrdi da mu je vojska pružila preciznost. Njegova najveća inspiracija prilikom slikanja je prikaz emocija na platnu, stil koji najviše voli je apstrakcija, jer to oslikava rad u određenom trenutku, a pritom boje koje koristi nisu štetne po okolinu i razblažuju se vodom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike