Čudo neviđeno u selu kod Topole, Miloš ostao zaprepašćen prizorom: Ženka sivog orijaša na svet donela čak 18 mladunaca (FOTO)

14.02.2024

10:41

0

Ženka sivog orijaša mladunce je nosila mesec dana

Čudo neviđeno u selu kod Topole, Miloš ostao zaprepašćen prizorom: Ženka sivog orijaša na svet donela čak 18 mladunaca (FOTO)
Copyright RINA

Miloš Ilić iz sela Belosavci nadomak Topole nije ni slutio da će tokom vikenda u njegov dom stići pravi berićet. Ovaj dugogodišnji uzgajivač kunića očekivao je oko deset zečeva, a ženka sivog orijaša na svet je po prvi put donela čak 18 mladunaca.

- U pitanju je rasa sivi orijaš. One standardno kote sedam-osam, retko 10-12, ali ovo što se desilo kod mene, bar koliko ja znam, nije se nikada nikome desilo. Okotila je 18 mladunaca, tri su uginula, ostalo ih je 15. To je za njih veliki broj, obično mogu da odneguju 10, ali zasada je ovih 15 sasvim solidnog stanja, tako da se nadam da će sve biti u redu - kaže Miloš Ilić, odgajivač kunića, za agenijcu RINA.

 

Ženka sivog orijaša mladunce je nosila mesec dana. Kako kaže njen vlasnik, isto toliko vremena će mladuncima biti potrebno da se hrane majčinim mlekom, a potom prelaze na čvrstu hranu.

- Kada prođe prvih mesec dana, polako im uvodimo čvrstu hranu, koncentrat i sve ostalo što zečevi jedu - objašnjava ovaj uzgajivač.

Inače, Miloš godinama ima odgajivačnicu kunića koja broji oko 20 odraslih i oko 30 mladih kunića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike