Od glavne ulice Čačak pravi pešačku zonu: Svaki metar Bulevara vojvode Putnika smanjiće gužve

04.08.2021

10:58 >> 11:01

0

Autor: Jovana Vrećo

U narednom periodu, planirano je i uklanjanje preostalih objekata na trasi buduće saobraćajnice

Od glavne ulice Čačak pravi pešačku zonu: Svaki metar Bulevara vojvode Putnika smanjiće gužve
Copyright RINA

Predstavnici lokalne samouprave, održali su je još jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima republičkih i lokalnih javnih preduzeća, u cilju koordinacije i pripreme projektno – tehničke dokumentacije za nastavak radova na izgradnji Bulevara vojvode Putnika, od Ulice Jaše Prodanovića do železničkog terminala, odnosno do Kolubarske i Ulice Strahinjića bana, u dužini od 300 metara.

Direktor JP “Gradac” Nebojša Jelušić, koji je glavni projektant i koordinator ovog projekta, upoznao je prisutne sa aktivnostima koje su u toku.

Pročitajte još:

U ovom trenutku se aktivno priprema sva projektna dokumentacija neophodna za dobijanje građevinske dozvole, dok se paralelno rešavaju imovinsko – pravni odnosi, kao neophodan preduslov za dobijanje građevinske dozvole. U narednom periodu, planirano je i uklanjanje preostalih objekata na trasi buduće saobraćajnice.

U toku je i projektovanje dela saobraćajnice preko Lozničke reke, kroz Ulicu Sime Sarage do budućeg kružnog toka na uglu Nemanjine ulice i Bulevara oslobođenja.

Čačak, Printscreen/Youtube

Za ovu saobraćajnicu je neophodno izmestiti toplovod iz korita Lozničke reke, tako da će ove godine početi izgradnja samo na prvoj deonici.

Kako je istaknuto tokom sastanka, nastavak izgradnje Bulevara je veoma značajan sa aspekta razvoja saobraćajne infrastrukture u Čačku. Prevashodno zbog smanjenja saobraćajnih gužvi u gradskom jezgru, ali i zbog stvaranja preduslova za zatvaranje saobraćaja u Ulici župana Stracimira i izgradnji nove pešačke zone.

Sastanku su prisustvovali predstavnici EPS, Telekoma, Srbijagasa, JP “Gradac”, JKP “Vodovod”, JKP “Čačak”, Gradskog pravobranilaštva i Gradske uprave za urbanizam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike