Prijepolje dobija svoj "Beograd na vodi": Na levoj obali Lima niče moderno naselje za ponos (FOTO)

06.02.2024

09:37

0

Prvo se grade saobraćajnice pa sve ostalo

Prijepolje dobija svoj "Beograd na vodi": Na levoj obali Lima niče moderno naselje za ponos (FOTO)
Copyright RINA

Na levoj obali Lima u Šehovića Polju trebalo bi da nikne moderno i savremeno Prijepolje, a preduslov za to je izgradnja dve saobraćajnice. Prvi od dva puta, počeo je da se gradi u ponedeljak. Dužina saobraćajnice je 516 metara, prosečne širine 6 metara, a u biće uređeno šetalište i postavljena javna rasveta, urađen vodovod i kanalizacija i ovičina parking mesta.

-  Mi u nekom skorijem periodu nismo imali neku značajniju investiciju u gradu koju smo mi sami finasirali. Zato je ovo danas za nas izuzetno značajan datum - kaže za RINU koordinator projekta i predsednik Privremenog organa Opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Pored saobraćajnica, u Šehovića Polju je planirana izgradnja objekata namenjenih za stanovanje i privredu. Član Privremenog organa Drago Popadić očekuje da će novac za izgradnju druge saobraćajnice koja će prolaziti pored Gimnazije obezbediti država.

RINA
 

 

- Prema predračunima, ona će koštati oko 130 miliona dinara, a Opština Prijepolje je uputila zahtev Ministarstvu privrede da obezbedi 80 miliona - ističe Popadić.

Javno komunalno preduzeće, moralo je da izmesti mehanizaciju u Veliku Župu, na parcelu koju je opština kupila prošle godine, jer će nekadašnji objekti komunalnog preduzeća biti porušeni zbog izgradnje saobraćajnice.

- Ako nas vremenski uslovi posluže, a nadam se da hoće, mi ćemo radove završiti i pre roka. Radiće se u skladu da se zadovolje tehničke specifikacije - navodi Aleksandar Zorić, direktor firme „Složna braća“ iz Nove Varoši.

Uređenjem ovog dela grada, delimično će biti rešen i jedan od gorućih problema u opštini Prijepolje, a to je parking prostor. U planu je izgradnja 105 parking mesta.

- Dobijate jednu modernu saobraćajnicu, za koju sam siguran da će biti najlepša ulica u Prijepolju - tvrdi nadzor Seljahudin Muratović, predstvanik firme „Kokolo“ iz Novog Pazara.
 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike