Umesto škole - odmaralište: Na 1.000 metara nadmorske visine deca će dobiti terene za košarku, fudbal i odbojku

04.08.2021

18:05 >> 18:10

0

Za ovaj projekat Ministarstvo privrede i Opština Priboj će izdvojiti 45 miliona dinara

Umesto škole - odmaralište: Na 1.000 metara nadmorske visine deca će dobiti terene za košarku, fudbal i odbojku
Copyright RINA

Umesto nekadašnje zgrade osnovne škole u Mesnoj zajednici “Bučje”, Priboj će na jesen, na 1.000 metara nadmorske visine, dobiti dečije odmaralište i objekat za boravak u prirodi.

Za ovaj projekat Ministarstvo privrede i Opština Priboj će izdvojiti 45 miliona dinara.

Pročitajte još

– Izvođač radova, prijepoljska firma “Rovčanin inženjering” u ponedeljak, 26.jula zvanično je uvedena u posao, a predviđeni radovi, po ugovoru, trebalo bi da budu završeni za tri meseca, odnosno 90 kalendarskih dana. Rekonstrukcija podrazumeva građevinsko-arhitektonske i elektromontažne radove, kao i radove na mašinskim instalacijama, vodovodnoj i kanalizacionoj mreži – kaže za RINU Marko Janjušević, koordinator projekta.

Ilustracija/Profimedia

Buduća škola u prirodi raspolagaće sa oko 60 ležajeva, imaće kuhinju – restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za decu.

Predviđen je i parking prostor i javna rasveta.

Ilustracija/Pixabay/StockSnap

Pored organizovanja rekreativne nastave u prirodi, rekonstruisana škola u Bučju biće otvorena i za turiste i ljubitelje netaknute prirode, jer se u blizini nalaze i predeli izuzetnih odlika, kao što su jedinstven kanjon Sutjeske ili prelepa visoravan Krnjače, a jedna investicija, uvek inicira drugu.

Pročitajte još

– Opština Priboj je u narednoj godini stavila u prioritet i rekonstrukciju puta prema Bučju, a sa Skijalištima Srbije se već razgovora o uređenju ski staza i postavljanju manjih žičara, na terenima koji su idealni za uživanje u zimskim sportovima – zaključuje Janjušević.

Nove investicije u Priboju i MZ “Bučje” iniciraće i dalji razvoj turizma i poljoprivrede ovog područja, jer novi sadržaji podrazumevaju i dodatnu potrošnju, u svakom pogledu, pre svega zdrave i maltene organske hrane, i to na kućnom pragu, što će, u krajnjem slučaju, doprineti i razvoju seoskog turizma u ovom kraju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike