Neverovatna slika sa jednog srpskog skijališta, veliko bravo! Novac od svakog prodatog ski-pasa ide za lečenje malenog dečaka Nea (FOTO)

25.01.2024

17:43

0

Transplantacija matičnim ćelijama je poslednja nada za ovog dečaka da se oslobodi svakodnevnih bolova i možda progovori

Neverovatna slika sa jednog srpskog skijališta, veliko bravo! Novac od svakog prodatog ski-pasa ide za lečenje malenog dečaka Nea (FOTO)
Copyright RINA

Dok danima možemo čuti kako su na skijalištima paprene cene, sa ski-centra na Zlataru stiže potpuno drugačija slika. Danas je na njemu novac od svakog prodatog ski-pasa ostavljen u posebnu kasicu i biće predat majci dečaka Nea koji boluje od autizma.

- Dečak je došao na skijalište, videli smo da ima zdravstveni problem. Kasnije nam je njegova majka rekla da ima autizam i da je jedina nada za njegov oporavak lečenje u Turskoj. Ideja da se skupi novac za njegovo lečenje potekla je od direktora skijališta Aleksandra Mojićevića - rekao je za RINU Salih Turkmanović, zaposlen na Skijalištu "Zlatar".

RINA
 

On dodaje da ne samo oni koji su želeli da kupe ski-pas, već i svi ljudi dobre volje mogu da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

- Cena ski-pasa za odrasle je 1.500, a za decu 1.000 dinara, a danas kao nikada žeimo da ih na stazama bude što više. U vremenu od 18 do 20 časova je noćno skijanje pod reflektoima, a cena ski-pasa je 1.000 dinara za sve kartegorije - rekao je Salih.

RINA
 

Mali Neo je inače sin Novovarošanke Selme Hadžibegović koja živi i radi u Sarajevu. Neo ima autizam i potrebna mu je hitna transplantacija matičnim ćelijama u Turskoj.

Transplantacija matičnim ćelijama je poslednja nada za ovog dečaka da se oslobodi svakodnevnih bolova i možda progovori. Za dva tretmana u razmaku od 15 dana potrebno mu je 18.000 evra.

RINA
 

Ukoliko ste u mogućnosti, Neovo lečenje možete podržati u skladu sa svojim mogućnostima uplatom na dinarski račun kod NLB Komercijalne banke: 205-0000000526470-32. Račun za pomoć je otvoren do 31. 1. 2024. godine, napisano je u apelu za pomoć koji poslednjih dan kruži društvenim mrežama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike