24SEDAM RUMA Počela izgradnja kružnog toka kod Rigovog mlina: Neće biti obustave saobraćaja (FOTO)

05.07.2023

16:25

0

Autor: 24sedam

Radovi će trajati 60 dana

24SEDAM RUMA Počela izgradnja kružnog toka kod Rigovog mlina: Neće biti obustave saobraćaja (FOTO)
Copyright Opština Ruma

U Rumi je počela izgradnja kružnog toka kod Rigovog mlina, na ulazu u grad iz pravca Sremske Mitrovice. Opština Ruma je pripremila kompletnu plansku dokumentaciju za ovaj projekat, dok se radovi finansiraju i izvode pod nadležnošću JP "Putevi Srbije", odnosno Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako je najavljeno prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rumi 17. marta ove godine.

Ovi radovi će trajati 60 dana, ali neće rezultirati obustavom saobraćaja budući da ne postoji alternativni pravac. Paralelno s ovim projektom, sprovode se radovi i na deonici auto-puta kod Rumske petlje, koji takođe traju do jeseni, objasnila je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić.

"Na ovoj lokaciji imamo veliku frekvenciju saobraćaja, pogotovo ujutru i posle podne, u tzv. špic časovima kada ljudi odlaze na posao ili se vraćaju kući. Veliki broj fabrika je smešten u Industrijskoj ulici, put ka Sremskoj Mitrovici je veoma prometan te se dešavaju nazalost i saobraćajne nesreće. Izgradnjom kruznog toka sa četiri priključne trake planiramo da povećamo i samu bezbednost u saobraćaju, a ujedno i da na jedan lep način uredimo i prilaz samom gradu", kazala je predsednica Ćirić, zahvalivši se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odrzanom obećanju, ali i svesrdnoj podršci koju daje razvoju rumske opštine.

Nakon završetka izgradnje kruznog toka nastavlja se rehabilitacija Industrijske ulice, celom duzinom od oko 4 kilometra.

"Dinamikom su predviđeni prvo radovi na kruznom toku, potom rehabilitacija Industrijske ulice, a mi dalje svojim sredstvima i sredstvima AP Vojvodine nastavljamo rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića i Pavlovačke ulice, tako da ćemo imati lep i uređen grad. Ruma će imati sve elemente jedne razvijene sredine, što i jeste", istakla je predsednica Ćirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike