24SEDAM RUMA Projekcijom filma "Opasna misija" sinoć počeo kulturni program "Nedelja savremenog kineskog filma na otvorenom"

22.08.2023

22:22

0

Autor: 24sedam

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je istakla da je ovo još jedan važan korak u jačanju veza između naših zajednica i kultura

24SEDAM RUMA Projekcijom filma "Opasna misija" sinoć počeo kulturni program "Nedelja savremenog kineskog filma na otvorenom"
Copyright Opština Ruma

Projekcijom filma "Opasna misija" sinoć je u Rumi započet kulturni program pod nazivom "Nedelja savremenog kineskog filma na otvorenom", koji Zavičajni muzej Ruma i naša opština organizuju u saradnji sa Ambasadom Narodne Republike Kine u Beogradu.

Filmske projekcije se odrzavaju u Gradskoj biblioteci "Atanasije Stojković", a Rumljani do 26. avgusta imaju mogućnost da pogledaju savremena izdanja kineske kinematografije (Nebeska vatra - 2019; Lutajuća zemlja - 2019; Hod po litici - 2021; Slepi rat - 2022).

Svečanom otvaranju "Nedelja savremenog kineskog filma na otvorenom", koja je deo ovogodišnje manifestacije Rumsko kulturno leto, prisustvovali su i predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine, gospodin Sji Hong, savetnik za kulturu Ambasade NR Kine, gospodin Čeng Kaja, drugi sekretar Ambasade NR Kine, i gospođa Gan Lin, ataše Ambasade NR Kine.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je istakla da je ovo još jedan važan korak u jačanju veza između naših zajednica i kultura, te da se na ovaj način zajednički grade mostovi prijateljstva i međusobnog razumevanja između srpskog i kineskog naroda, podsetivši da je saradnja Zavičajnog muzeja i Ambasade NR Kine uspostavljena još 1995. godine.

Savetnik za kulturu Ambasade NR Kine Sji Hong je izrazio nadu da će "Nedelja savremenog kineskog filma na otvorenom" izazvati interesovanje među publikom, jer je to odličan način da se bolje upozna kineska kultura i istorija, ali i sagleda kineska sadašnjost.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike