24SEDAM RUMA Postavljen novi parket u sali "Zmajeve" škole: "Učinićemo sve da mališani imaju što bolje uslove"

23.08.2023

19:59

0

Autor: 24sedam

Stari parket u sali je bio izuzetno oštećen zbog svakodnevne upotrebe

24SEDAM RUMA Postavljen novi parket u sali "Zmajeve" škole: "Učinićemo sve da mališani imaju što bolje uslove"
Copyright Opština Ruma

Danas je predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, posetila Osnovnu školu "Zmaj Jova Jovanović" gde su u toku poslednje pripreme za nadolazeću školsku godinu. U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, postavljen je nov parket u fiskulturnoj sali ove škole.

Stari parket u sali je bio izuzetno oštećen zbog svakodnevne upotrebe. Radovi su obuhvatali kompletnu zamenu parketa, postavljanje folije, distancera, sistema za sportske aktivnosti i nivelatora. Trenutno je preostalo samo da se završi montaža ivične lajsne od bukovog drveta.

"Zmajeva škola sada ima najsavremeniji parket izrađen od bukve. Iscrtani su i tereni za rukomet, odbojku i košarku, ostalo je još da se postave mreze i spremna je sala za 1. septembar za naše mališane, za naše đake", izjavila je predsednica Ćirić zahvalivši se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na svesrdnoj pomoći.

Žaklina Negovanović, direktorica OŠ "Zmaj Jova Jovanović" je napomenula da od 1988. godine nije bilo većih ulaganja u fiskulturnu salu, te da je zahvaljujući Opštini Ruma i Pokrajini ovaj letnji raspust protekao veoma radno, te da đake čeka mnogo lepši školski ambijent.

"Nema veće sreće nego kada vidite osmeh na dečijem licu. Sigurni smo da će to upravo biti slučaj kada naši đaci dođu u salu i vide ovaj parket,  neće skidati osmeh sa lica. Moram da pohvalim našu lokalnu samoupravu, jer bez podrške Opštine Ruma ne bi bilo ovoga što vidimo ovde. Oni su nam pomogli da saniramo krov kako na fiskulturnoj sali i učionicama, jer bez krova nema smisla ni parket raditi. Veoma smo zahvalni Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu koji je odobrio sredstva za novi parket i renoviranje svlačionica. Pokrajina nam je takođe pomogla da sredimo kabinet biologije, dobili smo i novi aspirator, a Opština Ruma nam je obezbedila i nameštaj za pet učionica, donirala mašinu za pranje sudova i šporet", kazala je direktorica Negovanović.

Predsednica Ćirić je podsetila da će Opština Ruma ponovo svim osnovcima podeliti besplatne udžbenike, da su vrtići i dalje besplatni za svu decu, ali i da zahvaljujući novoizgrađenom objektu Kockica 2 više nema ni lista čekanja, te da je u planu izgradnja vrtića i u Hrktovcima.

"Učinićemo sve da naši mališani imaju što bolje uslove za srećnije i bezbriznije odrastanje", poručila je predsednica Ćirić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike