24SEDAM RUMA Mladi Rumljanin Milan Gagić učestvovao na Festivalu telesne muzike "Novi balkanski ritam"

28.08.2023

16:56

0

Autor: 24sedam

Milan duže od godinu dana pohađa časove bubnjeva i telesnih perkusija u muzičkoj školi u Novom Sadu

24SEDAM RUMA Mladi Rumljanin Milan Gagić učestvovao na Festivalu telesne muzike "Novi balkanski ritam"
Copyright Opština Ruma

Milan Gagić, za koji dan učenik petog razreda OŠ "Zmaj Jova Jovanović" iz Rume, jedino je dete koje je učestvovalo na drugom po redu međunarodnom Festivalu telesne muzike "Novi balkanski ritam", koje je odrzano prethodnog vikenda u Sremskim Karlovcima.

Festival "Novi balkanski ritam" je jedini festival te vrste na Balkanu, a naš Milan se sjajno snašao. Za tri dana je prisustvovao na dvanaest radionica koje su odrzali najeminentniji predavači iz oblasti telesnih perkusija iz celog sveta. Milan je uspešno savladao radionice Maksa Polaka (Max Pollak) iz Njujorka, Ane Ljombert (Anna Llombart) iz Barselone, Bena Šica (Ben Schuetz) iz Hamburga, Elene Hristove iz Skoplja, te Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog iz Sremskih Karlovaca (Alice in Wonderband). Pored Milana radionicama su prisustvovali i muzičari iz Hrvatske, Holandije, Rusije, Španije, Makedonije i Srbije. 

Milan duže od godinu dana pohađa časove bubnjeva i telesnih perkusija u muzičkoj školi u Novom Sadu i veoma je uspešan, te otuda i poziv od njegovog profesora Marka Dinjaškog da bude deo festivala. Tačkom "Ruzičasti slonovi" mladi Rumljanin Milan i njegov profesor Marko su i otvorili ovaj festival. 

Ovim je Milan postao član svetske muzičke zajednice, u kojoj su ga prihvatili kao sebi ravnog. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike