24SEDAM RUMA Rumljani, pažnja: Do 25. septembra imate priliku da predlažete projektna rešenja za lokalni budžet za 2024. godinu

18.09.2023

16:56

0

Autor: 24sedam

Svaki građanin može predložiti koliko god projekata želi, bez ograničenja

24SEDAM RUMA Rumljani, pažnja: Do 25. septembra imate priliku da predlažete projektna rešenja za lokalni budžet za 2024. godinu
Ruma - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Građani opštine Ruma imaju priliku da do 25. septembra predlažu projektna rešenja koja bi se mogla uvrstiti u lokalni budžet za 2024. godinu.

Predloge, koji bi mogli unaprediti život u lokalnoj zajednici, mogu elektronski poslati na mejl [email protected].

Kutije za prikupljanje predloga postavljene su na 18 lokacija širom opštine Ruma, uključujući dve zgrade Opštinske uprave u Rumi (na adresama Glavna 107 i Orlovićeva 5), kao i u svim seoskim mesnim kancelarijama.

Najbolje ideje će se naći na prioritetnoj listi koju će birati građani opštine Ruma, a koje će biti finansirane iz budžeta za 2024. godinu, unutar okvira projekta Participativno budžetiranje.

Podsećamo da svaki građanin može predložiti koliko god projekata želi, bez ograničenja, ali bi ti projekti trebali biti u opštem interesu građana i u okvirima nadležnosti lokalne samouprave.

Finansijska ograničenja za projekte nisu postavljena, ali fokus bi i dalje trebao biti na mikro projektima od lokalnog značaja, kao što je bio slučaj do sada.

Opština Ruma poziva sve građane da se aktivno uključe u novi ciklus "Participativnog budžetiranja", prvo predlaganjem ideja za projekte, a potom i glasanjem za najbolje projekte koji će se naći u budžetu opštine za 2024. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike