24SEDAM RUMA Rumljani, pažnja: Počinje prijavljivanje za priključenje nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu

04.10.2023

21:00

0

Autor: 24sedam

Odeljenje za urbanizam i građenje pripremilo je odgovarajuće obrasce koji su dostupni na sajtu Opštine ili se mogu preuzeti na šalteru pisarnice Opštine Ruma, adresa Orlovićeva 5

24SEDAM RUMA Rumljani, pažnja: Počinje prijavljivanje za priključenje nelegalnih objekata na komunalnu infrastrukturu
Copyright Opština Ruma

Vlada Republike Srbije je 23.8.2023. godine usvojila Uredbu o postupku privremenog priključenja nelegalnih objekata na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu, mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju. Ova uredba počinje da se primenjuje od 15.9.2023. godine.

Opština Ruma upućuje poziv svim stanovnicima koji borave u nelegalnim objektima da preuzmu uputstvo i obrasce sa zvaničnog sajta Opštine. Potrebno je pripremiti potrebnu dokumentaciju i podneti prijavu kako bi ostvarili pravo na komunalni priključak, bilo da se radi o jednom ili više priključaka.

Odeljenje za urbanizam i građenje pripremilo je odgovarajuće obrasce koji su dostupni na sajtu Opštine ili se mogu preuzeti na šalteru pisarnice Opštine Ruma, adresa Orlovićeva 5.

Rok za podnošenje zahteva za privremeno priključenje traje od 15.9.2023. godine i traje 30 kalendarskih dana odnosno do 15.10.2023. godine, a po isteku roka zahtevi se ne mogu podnositi.

Blize informacije možete dobiti u Odeljenju za urbanizam i građenje Opštine Ruma, Orlovićeva 5 kancelarija broj 25.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike