24SEDAM RUMA Završava se kompletna rekonstrukcija puta Platičevo-Vitojevci: Mehanizacija se odmah seli u Grabovce (FOTO)

19.10.2023

18:25

0

Autor: 24sedam

Nakon više od pet decenija, započeta je kompletna rekonstrukcija puta Platičevo - Vitojevci u dužini od 5,2 kilometra

24SEDAM RUMA Završava se kompletna rekonstrukcija puta Platičevo-Vitojevci: Mehanizacija se odmah seli u Grabovce (FOTO)
Copyright Opština Ruma

Projekti unapređenja saobraćajne infrastrukture u opštini Ruma imaju za cilj ne samo poboljšanje transporta putnika i robe, već i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, koristeći puni geostrateški potencijal našeg područja.

Nedavno završeni kapitalni projekat izgradnje auto-puta Ruma - Šabac bio je samo početak. Lokalna samouprava Rume sada usmerava pažnju na projekte lokalnog i regionalnog značaja.

Nakon više od pet decenija, započeta je kompletna rekonstrukcija puta Platičevo - Vitojevci u dužini od 5,2 kilometra, a odmah nakon završetka ove deonice, planira se uređenje puta ka selu Grabovci, što će obuhvatiti ukupno 9,2 kilometra puta.

Današnjem postavljanju drugog sloja asfalta na putu Platičevo - Vitojevci prisustvovala je i predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić Bošković.

Ovi radovi su samo deo šireg plana unapređenja infrastrukture u opštini Ruma, koji će doprineti boljem kvalitetu života građana i razvoju regiona.

"Rekonstrukcija ove putne deonice je od velikog značaja za stanovnike Platičeva, ali posebno za meštane Vitojevaca i Grabovaca, jer je to njima jedina i glavna komunikacija i sa ostalim selima i pre svega sa ostatkom opštine. Mi smo put proširili sa pet na šest metara, drago mi je da su ljudi zadovoljni i da se radovi završavaju pre roka. Veoma je vazno naglasiti da su sela u juznom delu naše opštine, a tu mislim pre svega na Vitojevce i Grabovce, nekako bila zapostavljena, nije se ulagalo u saobraćajnu infrastrukturu. Mi to menjamo, imamo sluha za naše građane, tako da ćemo u potpunosti rehabilitovati i put ka Grabovcima", izjavila je predsednica Ćirić Bošković i naglasila da je rok za završetak radova deonice ka Grabovcima 50 dana, ali i da je praksa pokazala da se taj posao moze završiti u kraćem roku.

Goran Radović, odbornik i meštanin Vitojevaca, napominje da je koncentracija saobraćaja u selu daleko veća u odnosu na neka ranija vremena, te da pola veka stari put nije mogao da odgovori današnjoj saobraćajnoj frekvenciji.

"Put je sada proširen, urađen po evropskim standardima, mnogo nam znači jer se koncentracija saobraćaja pojačala, kako zbog nekih privatnih firmi, kako zbog Vojvodina šume čiji kamioni svakodnevno cirkulišu, samim tim i broj automobila se povećao po domaćinstvu tako da nam puno znači. Građani će dobiti i ćuprije, svi smo veoma zadovoljni i sa elanom ćemo predočiti Opštini Ruma nove projekte koji mogu unaprediti zivot Vitojevčana, što nam je svima u interesu", poručio je Radović.

Izgradnjom novog auto-puta teretni saobraćaj kroz Platičevo se drastično smanjio, što je bio jedan od najvećih problema za meštane sela, a sada će biti olakšan i odlazak do Vitojevaca i Grabovaca, istakao je predsednik MZ Platičevo Aleksandar Gardinovački.

"Radimo paralelno više projekata. U Platičevu je u toku završetak radova na Domu kulture, renovirali smo krov, ostao nam je još jedan mali deo koji planiramo da završimo iduće godine i onda polako krećemo u nove projekte. Sve zavisi od potrebe meštana, bitno nam je njihovo mišljenje, pa ćemo tako ući u naredne projekte od 2024. godine", rekao je Gardinovački.

Opština Ruma uskoro započinje i rekonstrunkciju celog putnog pravca Ruma-Kraljevci-Dobrinci-Pećinci, a radovima će biti obuhvaćen i put Dobrinci - Donji Petrovci.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike